Engelsiz Gala

19 Aralık 2019 Perşembe 12:32
Bu haber 560 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının düzenlemiş olduğu 'Engelsiz Yaşam Çalıştayı'nın Gala Yemeği yapıldı.

Engelsiz Gala
Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının düzenlemiş olduğu 'Engelsiz Yaşam Çalıştayı'nın Gala Yemeği yapıldı.

Harbiye Boğaziçi Hotel’de gerçekleştirilen yemeğe, Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Kilisli, HATSU Özel Kalem Müdürü Metin Savaş, Uzman Adem Kuyumcu, Prof. Dr. Hulagü Kaplan, sivil toplum kuruluşları, dernekler, Büyükşehir Belediyesi personelleri ve birçok engelli vatandaş katılım gösterdi. 

16-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenen çalıştayda engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için mimari düzenlemeler, engelsiz şehir, engelsiz ulaşım, trafik düzenlemeleri gibi birçok konuları katılımcılar ile paylaşan Uzmanlar,  ‘Engelsiz EXPO’ hakkında da önemli bilgiler paylaştıklarını ifade ederek çalıştay sonunda farkındalık yaratıldığının altını çizdi.

Medeniyetler şehri Hatay’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kuyumcu, “Engelli bireylerin sosyal hayatlarını daha rahat ve güvenli bir şekilde sürdürebilmeleri adına çalışmalarımız her zaman devam edecek. ‘Engelsiz Hatay’ yaratmak amacıyla hepimize önemli görevler düşmekte. Bu anlamda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a engelli bireylere vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kilisli, “Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda engelleri ortadan kaldırmak için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Engelli bireylerimiz için oldukça önemli olan çalıştayda hocalarımızın da bilgi ve deneyimlerinden faydalandık. Büyükşehir Belediyesi olarak birçok konuda olduğu gibi engelli çalıştaylarımız devam edecek. Hepimizin mücadelesi ile engelleri aşacağız” ifadelerini kullandı. 

Çalıştay sonunda emeği geçenlere ve uzmanlara hediyeler takdim edilerek teşekkür edildi.

Yorum Gönder