Erme Anaokulu’ndan ‘Organik’ Eğitim!

25 Mart 2022 Cuma 11:49
Bu haber 371 kez okundu

Özel Erme Anaokulu, farklı konsepti ve programıyla, tercih edilen anaokulları arasında ön sıralarda yer alıyor.

Erme Anaokulu'ndan ‘Organik' Eğitim!

Özel Erme Anaokulu, farklı konsepti ve programıyla, tercih edilen anaokulları arasında ön sıralarda yer alıyor. Erme Anaokulu, ‘sıfır şeker’ uygulamasıyla velileri cezbederken, daha sağlıklı nesiller yetişmesine de öncülük etmiş oluyor.

Okullarının farklılıkları hakkında bilgiler veren Erme Anaokulu Kurucusu Psikolog Meryem Tümkaya Özçelik; “Farklı konseptte bir okulla karşınıza çıktık. Butik anaokuluyuz aslında, çok kalabalık bir sistemimiz yok. Bunun sebebi de, daha ziyade kendim de çocuklarla ilgilenmek istiyorum. ‘Her çocuk özeldir’ sistemi ile hareket etmek istediğimiz için kendim bütün sınıflara giriyorum, çocukları tek-tek gözlemliyorum.

Okulumuzun en büyük farklarından biri şeker kullanmıyor oluşumuz. Benim de 3 yaşında bir çocuğum var, bu yapıyı kurarken aslında onun üzerinden gittik. Hala kendi de şeker kullanmıyor. Başka çocuklara da aynı şekilde zarar verilmesini istemedim. Burası zaten 3-6 yaş çocukların olduğu bir kurum. Bundan kaynaklı velilerimize hep şunu savunduk; ‘Siz evde ne isterseniz verebilirsiniz, bu bizi bağlamıyor ama bize ayak uydurabilirseniz ne ala!’ dedik.

Sağ olsunlar onlar da bize destek oldular. Bizde kurumumuzda şekeri sıfırladık, hiçbir şekilde kullanmıyoruz. Bunun yerine organik elma konsantresi kullanıyoruz ya da kuru meyvelerden faydalanıyoruz. Şeker, günümüzün en büyük problemlerinden bir tanesi, çocuklardaki hiperaktivitenin kaynağı. Bunun böyle olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Biz de buna destek olmak istiyoruz, çocuklarımızı zehirlemiyoruz” diye konuştu.

Okullarında uyguladıkları programdan da söz eden Özçelik; “Genelde çocuklarımızla ilgili sistematik gözlem formları uyguluyoruz. Çocuklarımızın burada gün içerisinde kişisel gelişimlerine çok önem veriyoruz. Bizzat kendim kontrol ediyorum, velilere bunların bilgilerini sunuyoruz, buradaki davranışları ile evdeki davranışlarının ne kadar tutarlı olduğu bizim için çok önemli. Bundan kaynaklı önce burada gözlemliyoruz sonra velinin gözlemlerini kendimiz alıyoruz ve bunları karşılaştırıyoruz. Veli toplantılarında bunları dile getiriyoruz, değerlendiriyoruz. Velinin bize ihtiyacı olduğu noktalarda var olmaya çalışıyoruz.

Okulumuzun en büyük sistemlerinden bir tanesi psikolojik destek hizmeti! Ben bu kurumda velilerimize şunu sunuyorum, sadece çocuk bazlı olmak üzere, elimizden geldiğince neye ihtiyacınız olursa ben buradayım diyorum.

Sosyal medyada çocuk fotoğraflarını paylaşmıyoruz, çocukların kişisel haklarına çok önem veriyoruz. Tabii ki aileler bireyselde kendi çocuklarını paylaşır bununla ilgili bir sıkıntımız yok ama bizim sosyal medyamız Türkiye çapında, herkese açık, herkesin ulaşabildiği bir sosyal medyada kimsenin çocuğunu paylaşma hakkını kendimizde görmüyoruz” şeklinde konuştu.

Çocukların telefon, televizyon ve internet kullanımlarının mutlaka kontrol altına alınması gerektiğini de söyleyen Psikolog Meryem Tümkaya Özçelik; “Dünyada teknolojiden uzak kalabileceğimiz bir sistemimiz yok. Bu artık herkesin kabul ettiği bir durum fakat biz her zaman diyoruz ki, kontrollü gidebildiğimiz sistem bizim için önemli. Bunları direkt reddetmiyoruz ama en azından süreli olabilir veya velinin kontrolünde olabilir. Saatli, sınırlı kontrollü kullanmalılar. En azından onları da koruma altına alalım bu şekilde. Hangi sitelere giriyorlar, hangi oyunları oynuyorlar, bunlar bizim için çok önemli, velilerimize diyoruz ki bunları kendiniz sınırlandırın ve sizin gözetiminiz altında olsun. Bu konuyu reddetmiyoruz kontrol edilmesini öneriyoruz” dedi.

Erme Anaokulu olarak yeni dönem kayıtlarına da başladıklarını sözlerine ekleyen Özçelik; “Yeni Dönem kayıtlarımıza başladık. Velilerimiz, 30 Mayıs’a kadar erken kayıt indirimlerinden yararlanabilir” dedi.


Yorum Gönder