Erzin OSB için ilk Kazma Vuruldu

06 Kasım 2018 Salı 23:11
Bu haber 930 kez okundu

Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Sarımazı bölgesi ile Hatay’ın Erzin ilçesi arasındaki 60 yıllık sınır sorununun çözülmesinin ardından, Erzin’de yıllardır beklenen Organize Sanayi Bölgesi’nin temeli törenle atıldı.

Erzin OSB için ilk Kazma Vuruldu

Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Sarımazı bölgesi ile Hatay’ın Erzin ilçesi arasındaki 60 yıllık sınır sorununun çözülmesinin ardından, Erzin’de yıllardır beklenen Organize Sanayi Bölgesi’nin temeli törenle atıldı.

Bin 750 dönümü kapsayan Erzin Organize Sanayi Bölgesi’nin temel atma törenine, Hatay Valisi Erdal Ata,  Erzin Kaymakamı Ahmet Demirci, Ceyhan Kaymakamı Bayram Yılmaz, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, siyasi parti ilçe başkanları, iş dünyasının tanınmış isimleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, “Erzin ilçemiz uzun yıllardır bu OSB’nin hayata geçmesini bekliyordu. Sayın Valimiz bu iş için elini değil gövdesini taşın altına koydu. Bugün temelini attığımız OSB, ilçemizin iş imkanlarını çok yukarılara çekecek. Erzin ilçemize ve sanayicilerimize düşen artık burayı işlemek. Bizlere bu konuda desteğini esirgemeyen Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize ve Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum” dedi.

‘Vali Ata’ya Teşekkür’

 Kaymakam Ahmet Demirci de Erzin’in konumu itibariyle çok şanslı bir ilçe olduğunu belirterek, “Demiryolu, deniz ve havayolu ulaşımı açısından kavşak noktasında. Narenciye üretiminin merkezi aynı zamanda. Bu OSB’nin kurulabilmesi için Sayın valimiz Erdal Ata’nın rehberliğinde çok kısa sürede çok önemli bir mesafe kat ettik. Erzin OSB’nin arazisi konusunda Adana ilimiz ile yaşanan sınır probleminin çözümünde de Sayın Valimiz büyük gayretler ortaya koydu. Bu açıdan Erzin İlçemiz adına kendisine teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu OSB’nin faaliyete geçmesi ile birlikte Erzin ilçemiz istihdam konusunda da önemli bir yere gelecek. Bu anlamda da kendilerine şükranlarımı sunuyor bu konuda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Yıllardır devam eden Erzin ve Ceyhan arasındaki arsa probleminin bitirilmesinde büyük emeği olan Hatay Valisi Erdal Ata, sorunun çözümünün kolay olmadığını belirterek, “İçişleri Bakanlığı’na götürdüğümüz dava, Hatay Valiliğimiz, Adana Valiliği, Ceyhan Kaymakamlığı, Erzin Kaymakamlığı ve her iki ilçenin ticaret ve sanayi odası başkanlarının katılımıyla nihayete kavuştu. Ülkedeki işsizlik sayısı giderek artıyor. Bizlerden her zaman iş isteyen yüzlerce vatandaşımız var. İnşallah bu Organize Sanayi Bölgesi faaliyete geçtiğinde bu bölgenin işsizlik oranı düşecektir. Bu bağlamda, burasının Erzin’e, Hatay’a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder