Esnaf Odalarından İkametgah Taşıma Çağrısı

12 Kasım 2019 Salı 13:21
Bu haber 656 kez okundu

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı tarafından başlatılan ‘İkametgâhımı taşıyorum, çünkü İskenderun’da yaşıyorum’ kampanyasına destek her geçen gün büyüyor.

Esnaf Odalarından İkametgah Taşıma Çağrısı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı tarafından başlatılan ‘İkametgâhımı taşıyorum, çünkü İskenderun’da yaşıyorum’ kampanyasına destek her geçen gün büyüyor.
İskenderun Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanları, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği toplantı salonunda bir araya gelerek HESOB Başkanvekili Erol Akın kampanyaya destek açıklaması yaptı. İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı’nın başlattığı ‘İkametgâhımı taşıyorum, çünkü İskenderun’da yaşıyorum’ kampanyasına kentte bulunan tüm Esnaf odaları olarak desteklediklerini ifade eden HESOB Başkanvekili Erol Akın “Şu an İskenderun’da oturup, burada yaşayan fakat ikamet adresi başka yerde olan vatandaşlarımıza ikametlerini İskenderun’a taşımaları gerektiğini belirtmek isteriz” dedi. Şu anda 248 bin 300 olan nüfusun 250 bine çıkması halinde genel bütçeden fert başına aldığımız aylık miktar takribi olarak iki kata çıkacağını vurgulayan Akın “Bu da İskenderun Belediyesi bütçesine yıllık olarak 20 milyon ekstra katkı demektir. Nüfusumuz 250 bine çıkması halinde İskenderun İlçemizin statü değişikliğinden dolayı belki de il olma yolunda bir kapıyı da aralamış olacağız. Ayrıca genel bütçeden gelecek olan bu artışın biz İskenderun halkına hizmet olarak döneceğinden ve bu ilçede ikamet eden her vatandaşımızın bu hizmetlerden faydalanacağını unutmamamız gerekir” diye konuştu. Osmaniye il nüfusunun 264 bin iken genel bütçeden aldığı aylık payın ortalama 12 milyon TL olduğunu örnek veren Akın “İskenderun ilçemize aylık ödenen pay ortalama 5 milyon TL’dir. Arada neredeyse 2,5 kat fark vardır. Dolayısıyla İskenderun’da oturup çeşitli sebeplerle ikametgahı başka ilçelerde veya ilde olan vatandaşlarımıza çağrımız şudur ki, yaşadığımız şehrin belediyesinden daha kaliteli ve daha farklı hizmet bekliyorsak vatandaş olarak da bize düşen görev ikametgahımızı yaşadığımız şehre taşıyarak belediyemizin genel bütçeden alacağı paya katkı sağlamaktır. İkametinizi 31 Aralık 2019 tarihine kadar İskenderun’a taşıyarak ilçe belediyesi bütçesine katkıda bulunalım. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın duyarlılık göstermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder