Festival Denince Akla Arsuz Gelecek!

15 Mayıs 2017 Pazartesi 19:52
Bu haber 1450 kez okundu

Arsuz Kaymakamlığı ve Arsuz Belediyesi işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen ve üç gün süren Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali(ARSUZfest) Arsuzlular ile çevre il ve ilçelerden katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Festival Denince Akla Arsuz Gelecek!
Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali, katılımcılara gündüz adrenalin – coşku, gece ise eğlence dolu saatler yaşattı:

Festival Denince Akla Arsuz Gelecek!

Arsuz Kaymakamlığı ve Arsuz Belediyesi işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen ve üç gün süren Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali(ARSUZfest) Arsuzlular ile çevre il ve ilçelerden katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen festivalde katılımcılar gündüz doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, tüplü ve serbest dalış, off-road gösterileri, motokros gösterileri, yelken ve su sporları, bisiklet turu gibi pek çok etkinlikle adrenalin, heyecan ve coşku dolu anlar yaşarken, akşam da Latin dans gösterileri, Mikado Grubu akrobasi showu, konserler, havai fişek gösterileri ve beach parti ile eğlenceli vakit geçirdi.

ARSUZfest ile Arsuz coştu!

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın muhteşem ev sahipliğinde düzenlenen etkinliklere Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erkan,  İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Zafer Durukan, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Arsuz Garnizon Komutanı Cengiz Çoban, Arsuz Jandarma Komutanı Mehmet Emin Albayrak, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, siyasi parti ilçe başkanları, kamu ve kurum müdürleri, muhtarlar, davetliler ve birçok il ve ilçeden binlerce sporcu ile vatandaş katıldı.

Protokolde heyecana ortak oldu!

Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu ve Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran’ın yamaç paraşütü; Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın da of-road sporu yaparak renk kattığı festivalde, Arsuz merkezini canlandıran motokros show ile tüm kulüplerin katılımıyla gerçekleşen kortej geçişi tüm katılımcılara heyecan dolu saatler yaşattı. Tüm gözlerin Arsuz’a çevrildiği festival dolayısıyla Gözcüler Sahili’nde esnafın stand açtığı alanı da ziyaret eden protokol üyeleri, burada Arsuz’a özgü balık, ıspanaklı börek, içli köfte, tandırda biberli ekmek gibi muhteşem lezzetlerin de tadına baktı.

‘Festival coşkusu Arsuz’u sardı’

Arsuz’un su ve doğa sporları açısından da ne kadar zengin olduğunu gözler önüne seren festivalle ilçede çok büyük bir coşku yaşandığına dikkat çeken Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Mavi ve yeşilin bütünleştiği ilçemizde sadece deniz turizminin değil, doğa ve spor turizminin de yapılabileceğini ispat edecek olan Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali’ni ilçemizde ilk kez gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren ilk hedefimiz; Arsuz’u tüm güzellikleriyle ön plana çıkarmak oldu. Hem bu hedefimize katkı sunacak, hem de Arsuz’un yeniden keşfedilmesine imkân sunacak olan bu festivalimiz; doğa yürüyüşü ile ilçenin doğal güzelliklerinin keşfine, yamaç paraşütü ve bisiklet turu ile Arsuz’un temiz havasını ciğerlerinizde hissetmemize, serbest ve tüplü dalış, yelken, kano ve deniz bisikleti gibi farklı su sporları ile denizin maviliğinde kaybolmaya, off-road ve motor sporları ile adrenalin ve heyecanı doyasıya yaşamamıza vesile oldu. Tüm bu spor dallarının bir arada yapılabildiği doğa harikası ilçemiz Arsuz’u ulusal ve uluslar arenada tanıtmak ve tüm dikkatleri buraya çekmenin yanısıra barışın, dostluğun, sevginin güçlenmesine, kültür kaynaşmansa, dayanışmanın artmasına, yaz döneminde sosyal ve kültürel ortamın canlanmasına da katkı sunacak olan festivalimizi, her yıl halkımızı da dahil ederek daha da geliştirmek hedefindeyiz. Bunu gerçekleştirirken de başta Arsuz Kaymakamlığımız ve tüm kamu – kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği halindeyiz. Arsuz Belediyesi olarak ortak akla önem veren bir anlayış içerisinde Arsuz’u geleceğe taşımak, modern bir kent yaratmanın yanı sıra şenlik ve festivallerle de bunu taçlandırmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerden biri olan Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivalimizi renklendiren tüm sporcularımıza, yeryüzü cenneti olan ilçemizde konaklayan tüm konuklarımıza, misafirperverliğin en güzelini sergileyen Arsuz Halkı’na ve tüm konuklarımıza katılımınızdan dolayı teşekkür eder, hepinize saygılar sunarım” dedi.







Yorum Gönder