Gadir Hum Bayramı'nda Can’lar Bir Oldu!

22 Ağustos 2019 Perşembe 13:08
Bu haber 637 kez okundu

Geçtiğimiz hafta’da İslam âleminin coşkuyla kenetlenerek kutladığı Kurban Bayramının ardından, Alevi vatandaşların kutsal saydıkları ve bayram olarak kutladıkları gün olan, Hz. Muhammed’in kendisinden sonra Hz. Ali’yi vasi tayin ettiği ve Kur’an-ı Kerim’de İslam dininin kemale erdiğini belirten Gadir-i Hum bayramı da coşkuyla kutlandı.

Gadir Hum Bayramı'nda Can'lar Bir Oldu!

Geçtiğimiz hafta’da İslam âleminin coşkuyla kenetlenerek kutladığı Kurban Bayramının ardından, Alevi vatandaşların kutsal saydıkları ve bayram olarak kutladıkları gün olan, Hz. Muhammed’in kendisinden sonra Hz. Ali’yi vasi tayin ettiği ve Kur’an-ı Kerim’de İslam dininin kemale erdiğini belirten Gadir-i Hum bayramı da coşkuyla kutlandı. Kutlama etkinliklerinde bölgede yaşayan her kesimden vatandaşlar bir araya gelerek kardeşlik ve sevgi çemberinde coşkuyu paylaştılar.

İskenderun Protokolü, Gadir Hum Bayramı dolayısıyla düzenlenen 'Gadir Hum ve İslam’ konulu Konferansa katılarak Alevi vatandaşların bayram coşkusuna ortak oldular.

Alevi Kültürünü Araştırma Derneği AKAD tarafından İskenderun Anıl life Oteli bahçesinde düzenlenen ‘Gadir Hum ve İslam’ konulu konferans, saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Etkinlik, Şeyh Mennan Gündüz'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. 

Konferansın açılış konuşmasında davetlilere hoş geldiniz diyen AKAD başkanı Nihad Yenmiş; “Alevi, Sünni, Türk, Arap, Ermeni, Müslüman, Hıristiyan ile Yahudi’nin, tüm insanlığın severek, kardeşçe kucaklaştığı ve Hz. Ali aşkıyla kaynaştığı gün olan Gadir Hum Bayramı'nı kutlayarak hayırlara vesile olmasını diledi.  Ardından İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı kürsüye çıkarak birlik, kardeşlik ve sevgi mesajları verdi ve katılımcıların bayramını kutladı.

Konferansın ilk konuşmacısı Şeyh Davut Tümkaya, ‘gadir ışığında tebliğ ayeti ve velayet’ başlıklı konuşmasını yaptı. Ardından, Araştırmacı yazar Enis Emir de ‘Gadir sonrası İslami ayrılıklar ve velayeti unutturma’ konulu konuşmasını yaptı.

Etkinliklere katılarak vatandaşların coşkusunu paylaşan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ve Belediye başkanı Fatih Tosyalı, AKAD yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra konferansa konuk olan tüm Alevi vatandaşlar ve kanaat önderleriyle selamlaşarak kısa sohbetler gerçekleştirdiler. Kaymakam Yönden; “Tüm alevi kardeşlerimizin Gadir hum bayramını en samimi duygularımla kutluyor, kardeşlik, sevgi ve birlik içinde hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

İskenderun Anıl Life oteli sahibi Şekip Abacı ve AKAD yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleşen Gadir Hum ve İslam konulu konferansa İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın yanı sıra İskenderun Müftüsü Osman Şekerci, Arsuz eski belediye başkanı Nazım Culha, İGEV başkanı Nihat Belli, İSTUDER başkanı Sabahattin Uygun, İskenderun Ticaret Borsası Genel sekreteri Engin Vayısoğlu, Arsuz belediyesi meclis üyesi Sadet Berkyürek, İskenderun Belediye meclis üyesi Bülent Kırmızıoğlu, Mustafa Kemal Mahallesi muhtarı İsa Taş, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cemil Çopur, bazı STK temsilcileri ve Kanaat önderleri ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Yorum Gönder