Gaziler Onur Gününü Kutladı!

19 Eylül 2017 Salı 17:53
Bu haber 792 kez okundu

Rütbelerin en yücesine sahip olan gaziler, Gaziler Günü'nde Arsuz'da unutulmadı.

Gaziler Onur Gününü Kutladı!

Rütbelerin en yücesine sahip olan gaziler, Gaziler Günü'nde Arsuz'da unutulmadı.

Gaziler, Onur Gününü Kutladı!

‘Hürriyet ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyerek milli mücadeleyi başlatan, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından Mareşallik Rütbesi ve Gazilik Unvanı verilmesinin yıldönümü ve Gaziler Günü Arsuz’da törenle kutlandı.

Gökmeydan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlere Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Garnizon Komutanı Albay Cengiz Çoban, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha , Uluçınar Özel Eğitim Kamp Komutanı Yarbay Ünsal Kızıl , İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak ,İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Emin Albayrak , Türkiye Muharip Gaziler Derneği Arsuz Temsilcisi Hayri Hançer, kamu kurum ve kuruluşlarının ilçe müdürleri, siyasi parti teşkilatlarının ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediye meclis üyeleri, gaziler ve aileleri, muhtar ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’ndaki kutlamalarda, protokolle birlikte aynı safta duran gaziler törende büyük bir gurur yaşadı.

‘Şehitlik ve Gazilik Rütbelerin En Yücesidir’

Çelenk sunumu, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İkmal Asteğmen Gökhan Karaağaç,  19 Eylül’ün Gaziler Günü’nün devletin ve milletin gazilere verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının ifadesi olduğunu belirterek, "19 Eylül Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta, Güneydoğu'da savaşan Mehmetçiklerimizle, 15 Temmuz’da vatanın her yerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna kahramanca mücadele eden asker, polis ve sivil bütün gazilerimizin onur günüdür. Milletin bağrından çıkan vatan evlatlarından oluşan kahraman Türk Ordusu, ülkesine, dünya barışına yönelik saldırılar karşısında gerektiğinde canını ortaya koyarak vatanını ve dünya barışını savunmuş, vatanını ve insanlık onurunu canından aziz bilmiş ve milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur.  Şehitlik ve gazilik sadece manevi açıdan değil, askerlik açısından da rütbelerin en şereflisi ve en yücesidir. Yaptıkları bu fedakarlıklar sayesinde istiklal ve hürriyetimizi, milletçe namus ve şerefimizle yaşıyor olmamızı sağlayan tüm gazilerimize ebediyen minnet ve şükran borçluyuz" dedi.

‘Tarihi Hakikatler Bir Güne Sığdırılmamalı’

Bir gazi ve Arsuz'daki gazilerin temsilcisi olarak, törende duygu yüklü bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Arsuz Temsilcisi Hayri Hançer ise Gaziler Günü’nün kendileri için şeref günü olduğunu ifade ederek, "Tarihi hakikatlere sırtını dönen, yok sayan veya unutan milletlerin ilk kaybedeceği değer kimliğidir. Kaybolan kimlik ise hürriyet ve istiklali tehlikeye sokar ki; bunun adı maazallah yok oluştur. Meseleye bu açıdan bakıldığında, şehitlik ve gazilik kavramının, vatan ve bayrak bilincinin, hürriyet ve istiklal anlayışının, Çanakkale Ruhunun sadece bir güne sığdırılamayacağı, bilhassa bu tarihi hakikatlerin her zaman her yerde hissedilmesi ve geleceğe bu bilinçle aktarılması gerektiği daha net görülür.19 Eylül Gaziler Günümüzün "Yurtta sulh Cihanda sulh" anlayışı ile kutlu olmasını diliyor, bu topraklar için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Şehitlerin yaşayan şahitleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleri olmaktan onur duyan biz gaziler, 'Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir' düsturu ile dün olduğu gibi, bugün de yarın da nöbetimizin başında olduğumuzu, tek yumruk ve tek ses olarak dünyaya haykırıyoruz. Ne mutlu şehidim ve gaziyim diyene, Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde konuştu.

‘Şehit Ve Gazilerimize Minnettarız’

Protokol üyeleri, daha sonra Arsuz Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen kokteylde gaziler ve aileleri bir araya gelerek, sohbet etme fırsatı buldu. Duygu dolu anlar yaşanan buluşmada, gaziler anılarını protokol üyeleri ile paylaşırken, hiç tereddüt etmeden vatan için, bayrak için savaşmaya hazır oldukları mesajını verdi.

Kokteylde yaptığı konuşmada kahramanlığın ve fedakârlığın sembolleri olan gaziler ve aileleri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, " 19 Eylül Gaziler Gününüz kutlu olsun. Gazilerimizle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sizlere çok şey borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Gazi' unvanını aldığı bugün ülkemizde Gaziler Günü olarak kutlanıyor. Ben başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi saygıyla anıyorum, sizlere de sağlık ve huzur diliyorum. Şehitlerimize çok şey borçlu olduğumuzu biliyoruz. Arsuz Belediyesi olarak sizin emrinizde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Her daim kapımız ve telefonumuz sizlere açık. Bu vesileyle gününüzü tekrar kutluyor saygılar sunuyorum" dedi.

‘Şehit Nurlandırılmış, Gazi Onurlandırılmış Askerdir’

Gazilerimizi sağlıklı, huzur içerisinde bir arada görmekten mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Her zaman yanlarında olmaya ve kendilerini evde ziyaret etmeye özen gösteriyorum. 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle ulu önder ve silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle saygıyla anıyor, gazilerimize sağlık ve huzur temenni ediyoruz. Daha nice günlerde hep birlikte olmayı temenni ediyorum. Şehit nurlandırılmış, gazi onurlandırılmış askerdir. Bu onur herkese kısmet olmaz. Kolay kolay elde edilecek bir onur değil. Bunun için, bu bilinçle sizlerle olmaktan mutlu olduğumuzu ifade ediyor, Gaziler Gününüzü kutluyoruz" dedi.

Yorum Gönder