‘Gelişen ve Geliştiren Bir Ailenin Parçası Olacaksınız’

06 Ağustos 2022 Cumartesi 20:06
Bu haber 393 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, TVNET Tercih Rehberi Programına konuk oldu.

‘Gelişen ve Geliştiren Bir Ailenin Parçası Olacaksınız'

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, TVNET Tercih Rehberi Programına konuk oldu.

Üniversitelerin, şehirlerin ve mesleklerin tanıtıldığı TVNET Tercih Rehberinin konuğu İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci oldu. Rektör Depci, tercih döneminin bitmesine sayılı günler kala öğrencilere ve ailelerine İSTE ve İskenderun hakkında bilgi verdi.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) kuruluşu ve mevcut birimleri hakkında bilgi vererek soruları yanıtlamaya başlayan Rektör Depci, “İSTE olarak, üniversitenin şehriyle harmoni içinde hareket etmesi, yapılan her işin birbirini desteklemesi, sanayisiyle, toplumla, iş dünyasıyla entegre hareket edilmesi gerekliliğine inanıyoruz. İskenderun bir liman bölgesi olarak pek çok imkana sahip. Biz de tüm birim ve bölümlerimizle içinde bulunduğumuz hinderlanta uygun yatırımlar yapıyoruz. Çok yakında hizmete girecek olan Kaynak Teknolojileri Mükemmelliyet Merkezimiz şehrin tüm ögeleriyle harmoni içerisinde olmamızın bir sonucudur” dedi.

Teorik eğitimlerini uygulama ile destekleyen İSTE’de göreve başladığı günden bu yana toplamda 20 farklı laboratuvarı kullanıma açtıklarını belirten Rektör Depci, “tüm laboratuvarlarımızdan bütün öğrencilerimizin faydalanmasını sağladıklarını” ifade etti. Bir ebeveyn olarak kendi çocuklarının gönül rahatlığıyla tüm bölümlerinde eğitim görmek isteyeceği bir üniversite olma hedefiyle hareket ettiklerinin altını çizen İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İSTE’nin içinde bulunduğu İskenderun’un halkının cana yakın, şehrin ise güvenli olduğunu belirterek “şehrin içinde, ulaşımı kolay, barınma noktalarına yürüme mesafesinde, okulda yemekhane, dışarıda gastronomi şehri olarak İskenderun’un öğrencilerin tercih edeceği, ailelerin çocuklarını güvenerek gönderebileceği bir yer” olduğunu ifade etti.Fakülte ve Meslek Yüksekokulları hakkında bilgi veren Rektör Depci, “öğrencilerin her bölümde rahatça üretebileceği, mutlu olabileceği bir ortam inşa ettiklerini” belirtti. Son dönemlerde popüler olan, geleceğin meslekleri olarak görülen bölümlere ilişkin sorulara yanıt veren Rektör Depci, öğrencilerin son dönemlerinde piyasada deneyimi edinmesini sağlayan eğitim sayesinde tercih edildiğini, mezuniyet sonrasında kolaylıkla iş bulduklarını belirtti. Öğrencilere içindeki cevheri ortaya çıkaracak, mutlu olabilecekleri meslekleri seçmesi tavsiyesinde bulunan Rektör Depci, “bizler de o cevheri parlatacak olanlarız” dedi. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, tercih yapacak aday öğrencileri Akdenizin İncisi İskenderun’a ve İSTE’ye davet ederek programı tamamladı.

Programı izlemek için İSTE Resmi sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Gönder