Gençlik Bayramını İskenderun’da Coşkuyla Yaşadı

19 Mayıs 2018 Cumartesi 17:55
Bu haber 770 kez okundu

İskenderun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 600 öğrenci Türk Bayrağı ve Hatay Ata yazılı koreografisi ile kutlamalara renk kattı.

Gençlik Bayramını İskenderun'da Coşkuyla Yaşadı

İskenderun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 600 öğrenci Türk Bayrağı ve Hatay Ata yazılı koreografisi ile kutlamalara renk kattı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında anıt alanında düzenlenen törende, Atatürk Anıt Alanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması akabinde İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Ferit Ali Gündel günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Gündel konuşmasında, “19 Mayıs 1919 tarihi, Atatürk’ün Samsun’a attığı ilk adım, milletimizin bağımsızlığını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk adımıdır. 19 Mayıs 1919 tarihi bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcıdır” dedi.

Programda, 19 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen sportif aktivitelerde başarılı okul takımları öğrencilerine protokol tarafından kupa ve madalyaları takdim edildi.

Atatürk Anıt Alanı’nda İskenderun Denizciler Yakup Bozatlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Türk Bayrağı ve Hatay koreografileri gerçekleştirildi. 600 öğrenci tarafından gerçekleştirilen Türk Bayrağı ve Hatay Ata yazılı koreografilerinde öğrenciler Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu. Gerçekleştirilen koreografiler izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Gerçekleştirilen koreografilerin ardından Karate, Güreş, Okçuluk gibi sportif gösterileri yapıldı.

Özellikle Okçuluk atışları yoğun ilgi görürken, okçuluk eğitimini veren Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Gündel protokol üyelerine de atış yaptırdı. Kaymakam Soytürk ilk attığı oku hedeften vurarak büyük alkış aldı.

19 Mayıs kutlama törenlerine İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Ferit Ali Gündel, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, siyasi parti temsilcileri, STK’ların yanı sıra öğrenciler ve veliler katıldı. 

Yorum Gönder