Gençlik Merkezi Yabani Hayattaki Canlıları Unutmadı

03 Şubat 2022 Perşembe 16:34
Bu haber 412 kez okundu

İskenderun Gençlik Merkezi havaların çok soğuk olması ve kar yağışının geçmiş yıllara göre daha çok olması sebebiyle yabani hayattaki canlıların da yiyecek bulmakta zorlanacağını düşünerek iki haftalık bir proje ile duyuruya çıktı.

Gençlik Merkezi Yabani Hayattaki Canlıları Unutmadı

İskenderun Gençlik Merkezi havaların çok soğuk olması ve kar yağışının geçmiş yıllara göre daha çok olması sebebiyle yabani hayattaki canlıların da yiyecek bulmakta zorlanacağını düşünerek iki haftalık bir proje ile duyuruya çıktı. Katılımcılardan yabani hayattaki canlılar için buğday, bayat ekmek ve yeşillik getirmelerini de istedi. Yoğun katılımın olduğu projeye yaklaşık 40 gönüllü ile kar yağışının yoğun olduğu Belen’in Atik Yaylasına gidildi.

İskenderun Gençlik Merkezi’nin çağrısına kulak veren gönüllüleri Atik Yaylasında kar sürprizi karşıladı. Hiç kar görmemiş olan gönüllülerinde olduğu grup lapa lapa yağan karın altında kartopu savaşı, kardan adam ve kayak yaparak karın tadını çıkardı. Gelemeyen kardeşleri için de yanlarına kar alanlar oldu. Sonrasında ormanlık bölgeye getirdikleri yiyecekleri bırakarak, bölgedeki canlıların karınlarını doyurmanın sevinciyle günü sonlandırdılar.

Havalar her soğuduğunda “bir kap su bir kap mama” farkındalığı oluşturulurken yabani hayattaki canlılarımızı da düşünmenin bir ödev olduğunu bizlere hatırlatan bu proje 04.02.2222 Cuma günü de tekrarlanacak.

Proje ile ilgili Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin “ Yarıyıl tatilinde çocuklarımıza faydalı olabilmek ve onlara farkındalık katabilmek bunu yaparken de eğlendirebilmek için planladığımız bu proje ile çok olumlu dönütler aldık. Gönüllü olarak yabani hayvanları beslemeye giden çocuklarımız İskenderun’un iklim şartlarından dolayı göremedikleri kar yağışını da görerek tadını çıkardı bu da bizim onlara karne hediyemiz oldu. Okul derslerinin yanında öğrenmeleri gereken en önemli değerlerden olan bizimle aynı dünyada yaşayan hayvanlara karşı sorumluluklarımızın da bilincinde olmaları en büyük isteğimiz oldu.” şeklinde konuştu.     

Yorum Gönder