Gençlik Projesinde Muhteşem Kapanış

15 Kasım 2018 Perşembe 15:17
Bu haber 646 kez okundu

Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından 6 aydır uygulamada olan ‘Merkezim de Hem Eğleniyor, Hem Öğreniyorum’ Projesi kapanış programı ile çoşkulu bir şekilde sona erdi.

Gençlik Projesinde Muhteşem Kapanış

Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından 6 aydır uygulamada olan ‘Merkezim de Hem Eğleniyor, Hem Öğreniyorum’ Projesi kapanış programı ile çoşkulu bir şekilde sona erdi.

 Merkezin spor salonunda gerçekleşen programda 6 ay boyunda proje kapsamında düzenlenen eğitimlerin gösterilerinin yanı sıra, birçok yarışmalarda gerçekleştirildi. Ayrıca eğitimlerde gençlerin yaptıkları el sanatları ürünler, resimler de sergilendi.

Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil’inde yer aldığı program; Gıda Uzmanı Şeyma GÜL Diabet ve Sağlıklı beslenme ile ilgili sunumuyla başladı. Down Sendromlu gençlerin dans gösterisi, Break Dance grubu gösterisi, çeşitli yarışmaların ardından sahneye çağrılan tüm gençlerle birlikte projenin yaş pastası kesildi. Proje ve kapanış programı ile ilgili görüşlerini aldığımız Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet KESKİN “Gençligimiz Nisan ayında Genel Müdürlüğümüzün proje çağrısında bizlerde İskenderun Gençlik Merkezi olarak başvuruda bulunduk ve projemiz onayladı.

 Bunun üzerine Haziran ayında proje ekibini oluşturarak dolu dolu bir 6 ay için ekibimle birlikte çalışmalara başladık.”Merkezimde Hem Eğleniyor Hem Öğreniyorum” projesindeki asıl hedefimiz Gençlik Merkezimizi kullanan gençlerimizin yanı sıra, onların ailelerine de ulaşmaktı. Çocuklarının nasıl bir ortama geldiklerini, neler yaptıklarını görmeleri kurumumuza olan güveni de arttıracağına inandık. Gençlerimiz sosyal medyadan uzak, kaliteli vakit geçirirken, ailelerimizde onlara ayak uydursun ve çocuklarıyla birlikte organizasyonlarımızda yer alsın istedik. Proje kapsamında 150 gencimize ve ailelerine ulaştık.10 farklı atölyede değişik çalışmalar yaptık. Piknik organizasyonları, gezi teknesi turları düzenledik. Her şeyden önemlisi ise gençlerimize toplumumuzun asıl değerlerini ve yardımlaşma bilincini aşıladık. Sizlerinde gördüğü gibi bugün burada herkesimden gencimiz ve aileleri var. Bu da projemizin amacına ulaştığını göstermektedir.Bugün burada katılım sağlayan herkese çok teşekkür ederim.

Bu projedeki başarımız bir sonra ki projelerin kapısını açacağından da hiç şüphem yok” şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorum Gönder