‘Gezici Çanakkale Müzesi’ İskenderun’da

24 Şubat 2020 Pazartesi 17:50
Bu haber 705 kez okundu

İskenderun Belediyesinin organizasyonu ile İskenderun’a gelen ‘Gezici Çanakkale Müze’si İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda ziyarete açıldı.

‘Gezici Çanakkale Müzesi' İskenderun'da
İskenderun Belediyesinin organizasyonu ile İskenderun’a gelen ‘Gezici Çanakkale Müze’si İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda ziyarete açıldı.

Açılış öncesinde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” Çanakkale Türk tarihinde önemli bir yere sahiptir. Çanakkale sadece bir kahramanlık destanı değil, bir milletin var oluş ve onur mücadelesidir. Çanakkale'yi öğrenmemiz ve çocuklarımıza öğretmemiz gelecekte istikbalimiz açısından çok önemlidir. Çanakkale, Türk milletinin en önemli değeridir. Çanakkale büyük bir kahramanlık destanı olmasının yanı sıra Türk milletinin insani değerlere ne kadar önem verdiğinin de göstergesidir. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “dedi.

Yapılan konuşmanın ardından sergi ziyarete açıldı.

Başkan Tosyalı,” Belediyemizin organizasyonu ile kentimize gelen "Gezici Çanakkale Müzesi" nin açılışını gerçekleştirdik. Belediyemizin kültür sarayında "Bir Gün Değil Her Gün Çanakkale" temasıyla açmış olduğumuz müze sergisi halkımızın ziyaretine açılmıştır. Müze sergimiz ücretsiz olup tüm halkımız davetlidir.” Gezici Çanakkale Müzesi"  1 Mart 2020 tarihe kadar her gün saat 09.00 ile 17.00 arasında Kültür Sarayımızda ücretsiz olarak ziyaret edilebilecektir.” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder