Gönüllü Anneler İçin Kültür Turu Yaptılar!

06 Mart 2017 Pazartesi 18:41
Bu haber 1243 kez okundu

Hatay’da İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocukların gönüllü annelerine kültür turu etkinliği düzenlendi.

Gönüllü Anneler İçin Kültür Turu Yaptılar!

Hatay’da İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocukların gönüllü annelerine kültür turu etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte Dünyanın ilk mağara kilisesi St. Pierre, Anadolu’nun ilk camisi Habib-i Neccar ve Samandağ sahilinde Hz. Hızır ile Hz. Musa’nın buluştuğu yer olarak kabul edilen Hızır (a.s) ziyaretini ziyaret eden İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği bünyesindeki çocukların gönüllü anneler, daha sonra Hatay Arkeoloji Müzesini de ziyaret ettiler.

İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla dernek bünyesindeki çocukların gönüllü annelerini Hatay’ın tarihi değerlerini anlatan bir turizm gezi programı hazırladı.

Elli kadının katılımıyla hafta sonu gerçekleşen Hatay gezisinde kadınlar, İskenderun’dan sabahın erken saatlerinde HBB'nin tahsis ettiği bir otobüsle Hatay turuna çıktı.

Reyhanlı - Yenişehir Gölü kıyısında sabah kahvaltısı yapan gönüllü anneler, Antakya‘ ya M.S. 29-40 tarihleri arasında gelmiş ve Hıristiyanlığı yaymaya çalıştığı ve insanoğlunun yerleşimine ait ilk izlerin bulunduğu Paleolitik Çağ’dan bu yana tarihi ve doğal birçok güzelliğe sahip Antakya, Hatay Arkeoloji Müzesi ve ilk mağara kilisesi St. Pierre, Anadolu’nun ilk camisi Habib-i Neccar  Camiini ardından Samandağ sahilinde Hz. Hızır ile Hz. Musa’nın buluştuğu yer olarak kabul edilen kayanın üzerinde kurulan Hızır (A.S) ziyaretini ziyaret ettiler.

Kadınların gezi programı daha Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman'ın ev sahipliğinde devam ederken, buradaki programa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanının eşi Nazan Savaş’ta katıldı.

İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Zeynep Çakmalı, dernek çalışmalarına bugüne kadar destek sunan Nazan Savaş’a, dernek adına teşekkür plaketi sundu. 

Nazan Savaş, Dernek Başkanı Zeynep Çakmaklı’ya hitaben yaptığı konuşmada dernek olarak çok anlamlı ve güzel projelere imza attıklarını, başarılı çalışmalarından dolayı emeği geçen herkesi kutladığını söyledi.

Başkan Çakmaklı, hayırseverlerin destekleriyle bu günlere kadar geldiklerini anlatarak toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Dolayısıyla bütün kadınlara birer armağan takdim eden Dernek yönetimi ve Nazan Savaş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün önemine değindiler.

Yorum Gönder