‘Güvenli Gelecek İçin 1 Mayıs’ta Omuz Omuza’

28 Nisan 2022 Perşembe 17:09
Bu haber 350 kez okundu

İskenderun 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Ünsal, 1 Mayıs 2022 Pazar günü gerçekleştirecekleri 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

‘Güvenli Gelecek İçin 1 Mayıs'ta Omuz Omuza'

İskenderun 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Ünsal, 1 Mayıs 2022 Pazar günü gerçekleştirecekleri 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Güvercinli Parkta bir araya gelen komite üyelerine Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay da destek verdi.

Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katılım gösterdiği açıklamada ilk olarak, geçtiğimiz gün karara bağlanan Gezi Davası ile ilgili konuşan 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Ünsal; “Bu dava adil koşullarda gerçekleşmemiştir. Davanın üye hakimi iktidar partisinden milletvekili adayı olmuştur. Davadan çekilmesi için yapılan başvurular ve sanıkların savunma hakları, adil yargılanma hakları ihlal edilmiştir. Topyekun toplumsal muhalefet sindirilmeye, susturulmaya çalışılmaktadır. AYM ve AİHM kararlarının bile yok sayıldığı, uygulanmadığı bu süreçte demokrasi ve adalet mücadelesinden taviz vermeyeceğiz” dedi.

Ülkemizde milyonlarca işçi ve emekçinin, Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’a gittikçe ağırlaşan sorunlarla girdiğini ifade eden Ünsal; “Elbette ki kamu emekçileri olarak bizlerin yaşadığı sorunlar 84 milyonluk nüfusun %99’nun yaşadığı sorunlardan bağımsız değildir. Buradan hareketle 1 Mayıs şiarımızı ‘Birlikte Değiştireceğiz, Birlikte 1 Mayıs’a’ olarak belirledik. Öncelikle iktidarın emek karşıtı politikalarından nemalanan bir avuç mutlu azınlığın dışında kalan herkesin her geçen gün daha fazla yoksullaştığı gerçeğinin altını kalın çizgilerle çiziyoruz.  Geldiğimiz noktada uzun uzadıya analizler yapmaya gerek yoktur. Devletin resmi verilerini temel aldığımız “Kamu Emekçilerinin-Emeklilerin Yoksulluk Tablosu” bile tek başına altı milyon kamu emekçisi ve emeklisi olarak bizim maaşlarımız ile asgari ücret arasındaki makasın da kapandığını göstermeye, dolayısıyla yoksulluğumuzu net olarak gözler önüne sermeye yetmektedir.

Ekonomik krizlerin, salgınların faturasının emekçilere yıkılmadığı, kimsenin cinsiyetinden, kimliğinden, inancından dolayı ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmediği bir ülke istiyoruz. Sendikal hak ve özgürlüklerin, hak arama yollarının önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı, haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen KHK’lıların işine geri döndüğü bir demokratik bir çalışma yaşamı istiyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun emperyalistlerin çıkarları adına sürdürülen savaşlara, çatışmalara hayır diyoruz.   Halkların kardeşliğini, emeğin birliğini sağlayacak adımların atıldığı, eşit yurttaşlığın, barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir dünya istiyoruz.

Kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün son bulmasını, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılmasını, İstanbul Sözleşmesinin feshinin iptal edilip 190 sayılı ILO sözleşmesinin imzalanmasını istiyoruz.

Maaşlarımızın-ücretlerimizin insanca yaşamaya yetecek bir seviye yükseltilmesini, herkese güvenceli istihdam sağlanmasını, tüm güvencesiz çalıştırma biçimlerine son verilmesini istiyoruz. Tüm tüketim maddelerine yapılan zamların geri alınmasını istiyoruz. Tüm yükü emekçilerin sırtına yıkan vergi adaletsizliğine son verilmesini istiyoruz. Kamu Özel İş birliği Projelerinin, Döviz Garantili İhalelerin sonlandırılmasını istiyoruz.

Çevre ve doğa talanına son verilmesini istiyoruz. Kısacası biz büyük halk ozanı Nazım Hikmetin dizelerindeki bir memleket, “Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan” bir memleket istiyoruz. Buradan bir kez daha başta kamu emekçileri olmak üzere tüm emekçileri, halkı insanca bir yaşam, güvenceli bir iş, güvenli gelecek için 1 Mayıs’ta omuz omuza olmaya çağırıyoruz” dedi.

Yorum Gönder