Güzelmansur Hatay’a Sahip Çıkıyor

03 Eylül 2019 Salı 15:22
Bu haber 540 kez okundu

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay’ın 5. teşvik bölgesine alınması ve İskenderun’un serbest bölge ilan edilmesi konusunu TBMM’ye taşıdı

Güzelmansur Hatay'a Sahip Çıkıyor
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay’ın 5. teşvik bölgesine alınması ve İskenderun’un serbest bölge ilan edilmesi konusunu TBMM’ye taşıdı. Mecliste yaptığı konuşmada, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın, Hatay’ın serbest bölge statüsüne kavuşturulması ve 5. teşvik bölgesine alınması çağrısına destek veren Milletvekili Güzelmansur,  Serbest Bölge Kanunu’nun 1953’te yürürlüğe girdiğini, 1956’da İskenderun’da serbest bölge kurulmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı yayımlandığını, ancak Hatay’a serbest bölge kurulmadığını ifade etti.

Güzelmansur, Hatay’ın bölgesel ve ulusal anlamda kalkınmayı hızlandıracak özelliklere sahip olduğunu ifade ederek, ‘Ülkemizde mevcut serbest bölgeler içerisinde üretim ve ticarete yönelik faaliyet gösteren en büyük serbest bölgelerden biri olabilecek potansiyel Hatay’da vardır.’ dedi.

Hatay’ın bütün özellikleri göz önüne alındığında serbest bölgenin tüm niteliklerini fazlasıyla taşıdığını aktaran Güzelmansur, ‘Hatay 5. teşvik bölgesine alınsın ve serbest bölge kurulsun’ ifadesini kullandı.

Suriye krizinden en çok etkilenen illerin başında Hatay’ın geldiğini, kentte işsizlik oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu vurgulayan Güzelmansur, serbest bölgenin hayata geçirilmesiyle Hatay’ın kendini toplaması ve nefes almasının sağlanacağını, gelecek kuşaklara istihdam imkanı yaratacak bir miras bırakılacağını anlattı.

Güzelmansur, Hatay’ı savaşın gölgesinde kalan bir il değil, kalkınan, uluslararası arenada tüm ülkelerde tanınırlığı olan bir il yapma çabasında olduklarını sözlerine ekledi.

Yorum Gönder