HADO Mavi Sulara Merhaba Diyor

12 Haziran 2020 Cuma 16:42
Bu haber 617 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve beraberindeki heyet, Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO) İşletmesi temel atma törenine katıldı.

HADO Mavi Sulara Merhaba Diyor
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve beraberindeki heyet, Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO) İşletmesi temel atma törenine katıldı.

Temel atma törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, CHP Hatay milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur İsmet Tokdemir; Ak Parti Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Abdülkadir Özel, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay MKÜ Rektörü Hasan Kaya, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Hatay’ı jeopolitik konumunun farkındalığıyla, tarihte de olduğu gibi bir dünya şehri konumuna getirmek ve kentin sahip olduğu değerlerin tanınırlığını arttırmak amacıyla projelendirilen HADO, mavi sulara merhaba demeye hazırlıyor.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın üstün çabalarıyla Hatay’a kazandırılan UNESCO gastronomi şehri unvanı ve EXPO 2021 vizyonunun en somut projesi olarak değerlendirilen deniz otobüsü projesi, hem Hatay halkına hem de ulusal ve uluslararası arenaya büyük kazanımlar sağlayacak.

Hatay Valisi Rahmi Doğan törende, Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO) İşletmesi’nin, Hatay gibi değerli bir şehrin ticaretine ve turizmine büyük katkı sağlayacağını belirterek böyle önemli bir yapının kente kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hatay’ın uluslararası düzeyde tanınırlığını arttırmak için büyük çaba harcayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş konuşmasında “Bugün burada Sayın Valimizle, milletvekillerimizle, kaymakamlarımızla, belediye başkanlarımızla, Meclis üyelerimizle, STK temsilcilerimizle HADO’nun temel atmasını gerçekleştirdik. Bu proje için yaklaşık 4 yıldır mücadele ediyoruz. Amacımıza ulaştık ve HADO’nun temelini attık. 3 ay içerisinde inşaatın bitmesini planlıyoruz. İnşaat bittikten sonra da ilgili bakanlıklardan gerekli izinleri alıp seferlere başlamayı düşünüyoruz. Amacımız Hatay’ın ticaretine, turizmine, kültürüne katkı sağlamak ve şehrimizi bölgenin turizm ve ticaret merkezi yapmak. Projemizde emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi. 

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, “Şehrimizin gelişimi için iktidar ve muhalefet milletvekilleri el ele verdik, çalışıyoruz. HADO’nun şehrimize sağlayacağı katkı büyük olacak. İlçemize, şehrimize hayırlı olsun” dedi. 

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin inceleme sırasında gerçekleştirdiği konuşmada, “Şehrimizin tüm ilçeleri Büyükşehir’imizle birlikte vizyonlu projelerle buluşuyor. Hatay, adını ulusal ve uluslararası alanda sporla, kültürle, sanatla, turizmle duyurmaya devam ediyor. Bu güzel projeler hayata geçtikte ben de çok mutlu oluyorum. Bu alanda su sporlarının yapılacak olması, çok düşük bütçeyle uluslararası seferlerin düzenlenecek olması çok sevindirici. Bu alandaki tüm vizyonlu projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Başkan Savaş’ın üstün çabalarına dikkat çekerek, “Hatay, Başkanımız Lütfü Savaş’ın çabalarıyla kabuk değiştiriyor. Bölgesel bir il olmaktan ziyade evrensel bir il olarak anılıyor. HADO ve su sporları merkezi ile Hatay çok farklı kimliğe bürünüyor. Gastronomi Kenti olan şehrimiz artık Turizm Kenti olma yolunda ilerliyor. Şehrimizin gelişimi siyaset üstü bir konudur. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle birlikte yeni bir Hatay yaratma sözünü vermiştik. Bunun en somut adımı olarak da HADO’nun temelini attık. Hatay halkına hayırlı olsun” açıklamalarında bulundu.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, projenin hem Hatay hem de Arsuz’a çok yakışacağını ifade ederek, “Bu proje Hatay için çok önemli. HADO başta Arsuz olmak üzere tüm şehre yeni bir canlılık katacak. Bu tesis Arsuz’un tanınırlığına katkı sağlayacak. Seferlerin başlaması ile birlikte ilçemizin turizm ve ticareti gelişecek. HADO’nun hayata geçmesinde büyük çaba harcayan başkanımız Lütfü Savaş’a çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, projenin Hatay’ın turizm ve ticaretine değer katacak bir yatırım olduğunun altını çizerek emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Ak Parti Hatay milletvekili Abdulkadir Özel de düşüncelerini paylaştı. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Özel, Hatay halkına hayırlı olmasını diledi.

Törende konuşan Başkan Savaş, “1871 yılından itibaren Avrupa’da özellikle Fransa gemileri, Akdeniz’de seyahat edip turizm serüveni yaparak, Malta, Mısır, Lübnan ve Hatay’a da seyahat edip Hatay’ın zenginliklerinden faydalanıyorlardı.  Ve o zaman bizim buralara Alexandrata deniliyordu. Bütün bu zenginlikleri gördüklerinden dolayı 20 yıla yakın süredir Hatay’da misafir konumunda bulunmuşlar. Gitmeden önce de 5 bin civarı tarihi eserlerimizi ve mozaiklerimizi çeşitli Avrupa’da sergilemek üzere almışlardır. Roma döneminde özellikle Antakya çok önemli bir merkez konumundaymış. Özellikle hanımefendiler günümüzde Kurtuluş Caddesi olarak adlandırılan yerde alışverişlerini yaparlarmış. Caddenin gece de kullanılabilmesi için ışıklandırmışlardır. Tarihte ilk ışıklandırılan cadde Antakya Kurtuluş Caddesi’dir. Deniz turizminden 1871’en itibaren faydalanılmaya başlanmış. İnşallah bu yazın sonundan itibaren öncelikle Lübnan’a, Kıbrıs’a ve Mersin’e seyahat edecek güzel deniz otobüsleriyle insanlarımızı taşıyacağız. Bunu yaparken de hem şehrimizin turizmine kültürel faaliyetlerine hem de ticaretine önemli katkı sağlayacağız.  Bunun için yaklaşık 4 yıldır mücadele ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Başkan Savaş, HADO’nun mavi sularla buluşmasına destek veren Hatay Valisi Rahmi Doğan’a ve bu hususta emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından tüm protokol üyelerinin katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma töreni sonrasında katılımcılar alanda incelemelerde bulundu.

Yorum Gönder