‘Halkımıza En İyi Hizmeti Vermenin Gayretindeyiz’

25 Ağustos 2020 Salı 16:57
Bu haber 777 kez okundu

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belediye brifing salonunda düzenlediği basın toplantısında, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

‘Halkımıza En İyi Hizmeti Vermenin Gayretindeyiz'

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belediye brifing salonunda düzenlediği basın toplantısında, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

İskenderun’un 45 mahallesine eşit hizmet götürdüklerini belirten Başkan Fatih Tosyalı,” Çalışmalarımız hızla sürüyor, tamamlanan devam eden projelerimiz var. Öncelikli olarak, İlçe sınırlarımız içerisinde bulunan her sokak, cadde ve yolumuzda yerinde yapılan tespitler, muhtarlarımız ile yapılan istişareler ve vatandaşlarımızdan gelen yazılı ve sözlü şikâyet, istek ve bildirimler hep birlikte değerlendirilerek, ilçemiz sınırları içerisindeki ulaşım sorunlarımızın başında gelen asfalt kaplama ihtiyacı olan yollarımız, acili yet gerektiren ve öncelik sırasına göre belirlenmiştir” dedi.

İlk etap asfalt çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Tosyalı,”55.000 TON – 250.000 M2 – 25 KM asfalt işi ilk etapta tamamlandı. Bu çalışmalarımızdan dolayı muhtarlarımız ve vatandaşlarımız çok teşekkür ettiler. Bizlerde her zaman hizmetlerinde olduklarımızı ifade ettik” diye konuştu.

2.etap asfalt çalışmalarının Akarca bölgesinde başladığını belirten Başkan Fatih Tosyalı, şöyle konuştu.

“2.etap 65.000 TON – 300.000 M2 – 30 KM olarak belirledik. Bu ihalemizde de 22 mahalle var. Kent genelinde ihtiyaç olan tüm bölgeleri asfaltlayacağız. Kent genelinde ulaşımı daha güzel, daha kaliteli ve daha konforlu hale getireceğiz. Bu etabın çalışmaları Kavaklıoluk Mahallesi ile Akarca peynirlik arası 8 km lik yolun yapımı ile başlamış olup bu kısımda devam etmektedir.”

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı spora ve sporcuya her zaman destek olmaya devam edeceklerini belirterek,” Bu çerçevede kentimizin muhtelif yerlerine spor sahaları yapımına başladık. Çalışmalarımız İnönü İlköğretim Okulu, Cumhuriyet Kız Meslek Lisesi ve Emine Saadet Çarmıklı okullarında devam etmektedir. Bunun aynında sportif birçok kurs ve faaliyetlerimiz devam edecek. Bu konu ile ilgili ilerleyen günlerde kapsamlı bir açıklamada yapacağız. Spor sahalarımızı en kısa sürede tamamlayıp hizmete açacağız” şeklinde konuştu.

Kaldırım ihalesinin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Fatih Tosyalı,” ihtiyaç olan muhtelif cadde ve sokaklarımızda kaldırım yapım işine başlıyoruz. Kent genelinde çalışmalarımız numune kontrollerinin bitmesine müteakip başlayacaktır. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” Sahil ve iskelede birinci etap aydınlatma projemiz tamamlanmış olup, iskelemize yeni bir görünüm kazandırılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Sahile ayrı bir çehre katacak 2. Etap sahil düzenleme çalışması olan Müzik Adası projemizin çalışmaları başlamış ve kısa sürede tamamlanarak faaliyete başlayacaktır” şeklinde konuştu.

Göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar mali disiplini elden bırakmadıklarını belirten Başkan Fatih Tosyalı,”1 OCAK 2019 borç durumu 230.213.674,57 TL idi. 24.08.2020 bugünkü borç durumu

181.016.257,35 TL dir. Ödemeler düzenli yapılıyor. Çalışanlarımızın maaşlarını düzenli ödüyoruz. Mali disiplini elden bırakmadan çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder