Hatay Geleceğe Nefes Verdi

12 Kasım 2019 Salı 10:21
Bu haber 631 kez okundu

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Geleceğe Nefes Kampanyası kapsamında düzenlenen “11 Milyon Ağaç Bugün Fidan Yarın Nefes Etkinliği” açılış törenine katıldı.

Hatay Geleceğe Nefes Verdi
Hatay Valisi Rahmi Doğan, Geleceğe Nefes Kampanyası kapsamında düzenlenen “11 Milyon Ağaç Bugün Fidan Yarın Nefes Etkinliği” açılış törenine katıldı.
Mustafa Kemal Üniversitesi kampüs alanında gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Törende konuşan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, “Sizleri üniversitemizde ağırlamaktan gurur duyuyorum, bu şerefi Orman Müdürlüğü bize verdiği için çok müteşekkiriz. Son beş yılda üniversitemize toplam olarak 13 bin fidan dikmiş bulunmaktayız. Bugünkü etkinlikte de 3.200 kadar fidan dikilecektir. Bu ağaç duyarlılığının çok önemli olduğunu herkes bilmektedir. Bu etkinliğin tüm Türkiye’de gerçekleştirilmesi çok önemlidir. Bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.
Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik konuşmasında, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Hatay Valisi Rahmi Doğan konuşmasında, “Bugün tüm Türkiye’de aynı anda fidanlar toprakla buluşacak. Dünyanın en büyük sorunlarının başında çevre sorunları gelmektedir. Bugün dikeceğimiz fidanlarla geleceğe nefes olacağız. Ecdadın bizlere emanet olarak bırakmış olduğu bu toprakları gelecek nesillere, çocuklarımıza, evlatlarımıza temiz bir çevre olarak bırakabilmek adına bu çalışmaları yürütmek lazımdır. Dünyanın hiçbir tarafında bu tür etkinlikleri göremezsiniz. Aynı anda 11 milyon fidanı toprakla buluşturan ve bunu bir festival havasında yapan ülkeye de rast gelemezsiniz. Ama en çok eleştiriyi de Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti alıyor. Sanki çevreyi bertaraf ediyormuşuz, tahrip ediyormuşuz, ağaçları söküyor, yakıyormuşuz imasında bulunanların bugün bu faaliyetin ne anlama geldiğini iyi anlamaları lazım. Orman yangınlarına tüm imkânlarımızla anında müdahale ediyor ve yanan alanları en kısa sürede yeniden ağaçlandırıyoruz. Bu çok önemli bir hassasiyettir. Çevre konusunda bilinçli olmalıyız, şuurlu olmalıyız, çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz ve büyükler olarak da biz, gençlerimize örnek olmalıyız. Bugün 11 milyon fidanı dikeceğiz. İlimizde de yüz bine yakın fidanı ilimizin çeşitli noktalarında toprakla buluşturacağız. Bu çok sevindirici bir durum. Küresel ısınmanın dünyamızı tehdit ettiği bir ortamda ağacın, yağışın, temiz suların ne kadar önemli olduğu ortadadır. Çocuklarımızın, gençlerimizin heyecanla, sevinçle bu etkinliğe katıldıklarını görüyorum. Bu çocuklarımıza örnek olmak adına bugün bu fidanları toprakla buluşturacağız ve inşallah yurdumuz da temiz bir çevreye kavuşmuş olacak. Ben başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu faaliyeti gerçekleştiren Orman Bakanlığımıza, ilimizde ise Orman Müdürlüğümüzün tüm ekiplerine, arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından MKÜ Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle devam eden program saat 11.11’de tüm Türkiye’de aynı anda gerçekleştirilen fidan dikimiyle sona erdi.
Programa Vali Rahmi Doğan ve Eşi Gülden Gülüzar Doğan ‘ın yanı sıra, Garnizon Komutan Vekili P. Komd. Alb. Uğur Anabal, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, Lütfi Kaşıkçı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı Alb. Uğur Ertekin katıldı.

Yorum Gönder