Hatay İstanbul’da 7. Kez Görücüye Çıkacak!

13 Ağustos 2018 Pazartesi 11:59
Bu haber 844 kez okundu

Geleneksel “Hatay Tanıtım Günleri” etkinlikleri için çalışmalara start verildi. Hatay Valiliği’nin himayesinde kısa adı HATİAB olan Hatay İş adamları ve Bürokratları Derneği’nin organizasyonu ile gerçekleşecek olan “İstanbul’da Hatay Tanıtım Günleri- 2018” için çalışmalar başladı.

Hatay İstanbul'da 7. Kez Görücüye Çıkacak!

Geleneksel “Hatay Tanıtım Günleri” etkinlikleri için çalışmalara start verildi.  Hatay Valiliği’nin himayesinde kısa adı HATİAB olan Hatay İş adamları ve Bürokratları Derneği’nin organizasyonu ile gerçekleşecek olan “İstanbul’da Hatay Tanıtım Günleri- 2018” için çalışmalar başladı.

İskenderun Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Semir Yazıcı ile Panorama’ söyleşi programına katılan HATİAB genel başkanı İbrahim Güder; “Bu yıl İstanbul’da 7. Kez görücüye çıkacak olan Hatay’ın 26-30 Eylül tarihleri arasında en iyi şekilde tanıtılması için Tüm Hataylıların el birliğiyle sorumluluk ve seferberlik anlayışıyla katılım sağlamasını” beklediklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Maltepe etkinlik ve fuar alanında kurulacak olan stantlarda görücüye çıkacak olan “Hatay Tanıtım Günleri-2018” etkinlikleri ile ilgili açıklamalarda bulunan İbrahim Güder, Gazeteci Semir Yazıcı’nın sorularını da yanıtladı. Farklı konsept ve zengin programlarla Hatay’ı en iyi şekilde tanıtmayı hedeflediklerini belirten Başkan Güder şu ifadelere yer verdi;

“Bilindiği gibi Hatay medeniyetlerin buluşma noktasıdır. Kardeşlik, dostluk kentidir. Tarihi ve turistik özellikleri saymakla bitmez. Ama tanıtım konusu yeterli değildir. Düzenlenen Hatay Günleri önemli fırsatlardan biridir. İstanbul Maltepe’de düzenlenecek Tanıtım Günleri’nde Hatay’ın tüm ürünleri tanıtılacaktır. Hatay günleri sıradan bir fuar gibi olmayacak. Bu yıl çok farklı bir konsept ile düzenlenecek olan Hatay Tanıtım Günleri-2018’de Hatay’ımızı tarihi, kültürel, turistik, sanayi ve gastronomi yönünden en iyi şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz. Tanıtım Günleri’nin en verimli şekilde geçmesi için hep birlikte çalışacağız.”

Organizasyona katılım sağlamak iletişim kurmak ve bilgi edinmek isteyenlerin Organizasyon yürütme kurulu üyesi Adnan Dolapçıoğlu’nun 0532 395 75 63 numaralı telefonunu canlı yayında dinleyenlerle paylaşan Güder şu ifadelere yer verdi;

“Sayın Valimizin destekleriyle yapacağımız organizasyonda en iyi programı ortaya koyacağız. Bunu düzenlerken asla ticaret düşünülmeyecek. Hatay Medeniyetler Korosu yine konser verecek. Türkiye’nin en önemli işadamlarını Bakanlarımızı, konsolosları davet edeceğiz. İşadamlarına, Turist olarak gelmek isteyenlere Hatay’ın cazibesini anlatacağız. Hatay Günleri’nde yaklaşık 1 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Açılacak stantlarda Hatay’ın değerlerini, sanayisini yiyeceğini, içeceğini, tarihi ve turistik özelliklerini tanıtacağız. Bunun için herkesten destek bekliyoruz.’’

İstanbul’da ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki Hataylı saygın İşadamları ve Bürokratlarını aynı çatı altında buluşturan, Öğrencilere burs ve yurt gibi destekler veren, Hatay Lobisi kapsamında birlik ve dayanışmaya yönelik sosyal faaliyetlerde bulunan bir STK olan HATİAB’ın Genel merkez ofisi İstanbul’da bulunuyor.

“İstanbul’da Hatay Tanıtm Günleri-2018” ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı söyleşi, İskenderun’un tek radyosu Mega Radyo stüdyolarında gerçekleşti. Program FM bandı 97.7 frekansından ve www.megaradyoiskenderun.com  üzerinden de canlı olarak yayınlandı. Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik yönetmenliğini Mustafa Mert gerçekleştirdi. Program dinleyenlerden yoğun ilgi gördü.

Yorum Gönder