Hatay İstanbul’da Tanıtım Günlerine Hazır

18 Eylül 2018 Salı 21:40
Bu haber 1356 kez okundu

‘İstanbul’da Hatay Tanıtım Günleri’ İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı Maltepe sahil etkinlik ve fuar alanında 26-30 Eylül tarihlerinde yurt içi ve yurt dışı ziyaretçilerine kapılarını açıyor.

Hatay İstanbul'da Tanıtım Günlerine Hazır

‘İstanbul’da Hatay Tanıtım Günleri’ İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı Maltepe sahil etkinlik ve fuar alanında 26-30 Eylül tarihlerinde yurt içi ve yurt dışı ziyaretçilerine kapılarını açıyor.

İskenderun Mega Radyo’da yayınlanan ‘Panorama’ programında konuşan HATİAB Genel Başkanı İbrahim Güder; geleneksel ‘Hatay Tanıtım Günleri’ etkinlikleri için yapılan hazırlık çalışmalarında sona gelindiğini söyledi. Güder, bu yıl İstanbul’da 8.kez görücüye çıkacak olan Hatay’ın en iyi şekilde tanıtılması için titizlikle çalıştıklarını, Hatay’ın tüm değerlerini birlik, beraberlik, sorumluluk ve seferberlik anlayışıyla ziyaretçilere sunmayı hedeflediklerini” ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Maltepe etkinlik ve fuar alanında görücüye çıkacak olan ‘Hatay Tanıtım Günleri - 2018’ etkinlikleri ile ilgili açıklamalarda bulunan İbrahim Güder, Gazeteci Semir Yazıcı’nın sorularını da yanıtladı. Farklı konsept ve zengin programlarla Hatay’ı en iyi şekilde tanıtmayı amaçladıklarını belirten Başkan Güder şu ifadelere yer verdi;

“Bilindiği gibi Hatay medeniyetlerin buluşma noktasıdır. Kardeşlik, dostluk kentidir. Tarihi ve turistik özellikleri saymakla bitmez. Düzenlenen Hatay Günleri ilimizin tanıtımı için önemli fırsatlardan biridir. Hatay günleri sıradan bir fuar gibi olmayacak. Bu yıl farklı bir konsept sunmaya çalıştık. Hatay’ımızı tarihi, kültürel, turistik, sanayi ve gastronomi yönünden en iyi şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz.

Sayın Valimizin destekleriyle gerçekleştireceğimiz organizasyonda en iyi programı ortaya koyma gayretindeyiz. Bunu düzenlerken asla ticaret düşünmüyoruz. Dernek bünyesinde kurduğumuz komite tarafından, yiyecek stantlarındaki esnafımızı hem fiyat hem hijyen yönünden denetleyecek. Geçen yıllara göre stant fiyatlarını daha düşük tuttuk. Hatay Medeniyetler Korosu Cemal Reşit Rey salonunda konser verecek. Etkinlik boyunca her gün Hataylı profesyonel sanatçılarımızın sahne alacağı konserlerimiz olacak.

Türkiye’nin en önemli işadamlarını, bakanlarımızı, konsolosları halkımızla buluşturacağız. Hatay’ın cazibesini anlatacağız. Hatay Günleri’nde yaklaşık 2 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Açılacak stantlarda Hatay’ın değerlerini, sanayisini yiyeceğini, içeceğini, tarihi ve turistik özelliklerini tanıtacağız.

HBB Başta olmak üzere hiçbir ayırım yapmadan hoşgörü, kardeşlik ve medeniyetler kenti Hatay’ın tüm değerlerini yansıtmak üzere tüm STKları, sanayici ve esnaflarımızı taşın altına ellerini koymaya tekrar davet ediyoruz. Bu hizmet hiçbir siyasi partinin ya da kimsenin hizmetinde ve tekelinde değildir. Meselemiz Hatay’dır, Hatayı sevenlerin ortak değeridir, gerisi teferruattır. Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır. Bu tanıtım Hatay’a katkı sağlayacaktır. Bunun için Hatay’ı seven herkesten destek bekliyoruz.” dedi.

‘İstanbul’da Hatay Tanıtım Günleri - 2018’ ile ilgili son bilgilerin paylaşıldığı söyleşi, İskenderun’un tek radyosu Mega Radyo stüdyolarında gerçekleşti. Teknik Yönetmenliğini Mustafa Mert’in gerçekleştirdiği program, FM 97.7 frekansından ve www.megaradyoiskenderun.com üzerinden canlı yayınlandı. 


Yorum Gönder