Hatay Medeniyetler Mozaiği Bu İftar’da Buluştu

16 Haziran 2016 Perşembe 13:18
Bu haber 1046 kez okundu

ATSİAD’ın örnek iftarında konuşan Başkan Şekip Abacı: ‘El Ele Vermeliyiz’ Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği(ATSİAD)’nin geleneksel iftar yemeklerinden üçüncüsü Arsuz Sahil Restoran’da gerçekleştirildi. ATSİAD, her yıl olduğu gibi bu yıl da bölgenin tüm inanç kesimleri, siyasi parti temsilcileri ve iş dünyasını bir araya getirerek, Hatay mozaiğini yansıtması bakımından da oldukça büyük önem taşıdı.

Hatay Medeniyetler Mozaiği Bu İftar'da Buluştu

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılıçlar, siyasi partilerin meclis üyeleri ve ilçe başkanları, çeşitli din ve mezheplerin inanç ve kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, İskenderun Engelliler Spor Kulubü sporcuları, down sendromlu vatandaşlar ve ailelerinin katıldığı iftar yemeği, Hatay’ın tüm dünyaya örnek olan onlarca farklı kültür ve inancı yüzyıllardır bağrında yaşatan kardeşlik ve hoşgörü ortamının özetini yansıttı.

Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği (ATSİAD ) Yönetim Kurulu Üyeleri; Şekip Abacı, Gülden Özdemir, Haşim Sağır, Yusuf Yılmaz, Mehmet Ali Bulut, Galip Biçer, M. Fatin Bereketoğlu, Recep İnan, Mithat Ceritbinmez, Mehmet Parlar, Züher Bulgurcu ve Salim Köybaşı davetlileri kapıda karşıladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programı, yine salonda okunan ezan sonrası iftarın açılmasıyla devam etti. İskenderun Müftü Yardımcısı’nın okuduğu iftar duasının ardından ATSİAD Başkanı Şekip Abacı, konuşmasına başlarken İskenderun Beş Temmuz İlkokulu’nun geçirmiş olduğu trafik kazasında hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve kederli ailelerine sabır dileyerek böyle elim bir olayın bir daha yaşanmamasını temenni etti ve akabinde terör olaylarından hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

Sosyal ve ekonomik dayanışma ile birlikte, birlik ve beraberlik, kardeşlik ve toplumsal konulara duyarlılığın ATSİAD’ın temelinde var olduğunu ifade eden Abacı yaptığı konuşmada sosyal ve toplumsal konulara dikkat çekerek, “Ülkemizde ve bölgemizde barışın yaşanması ve kardeşliğimizin, birlikteliğimizin devam etmesi, aramıza nifak sokulmaması konusunda hepimizin duyarlı olması gerektiğini özellikle vurguluyorum” dedi.

Yorum Gönder