Hatay Günleri Başkentte Fark Yaratıyor!

02 Kasım 2016 Çarşamba 14:53
Bu haber 1302 kez okundu

Hatay’ın tarihsel, kültürel, sosyal, ekonomik ve turistik değerlerini Ankaralılara tanıtmak amacıyla bu yıl 5. kez düzenlenen ‘Başkentte Hatay Günleri’ Atatürk Kültür Merkezi’nde tüm güzellikleriyle Başkentte fark yaratmaya devam ediyor.

Hatay Günleri Başkentte Fark Yaratıyor!
İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin UYGUN;

Hatay Günleri Başkentte Fark Yaratıyor!

Hatay’ın tarihsel, kültürel, sosyal, ekonomik ve turistik değerlerini Ankaralılara tanıtmak amacıyla bu yıl 5. kez düzenlenen ‘Başkentte Hatay Günleri’ Atatürk Kültür Merkezi’nde tüm güzellikleriyle Başkentte fark yaratmaya devam ediyor.

Hatay Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri ve Hatay Birlik Vakfı tarafından düzenlenen Başkentte Hatay Günleri, 1 Kasım Salı akşamı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Antakya Medeniyetler Korosu'nun verdiği konser ile başladı. 15 Temmuz şehitlerine adanan ve yaklaşık 2 bine yakın davetlinin heyecanla izlediği konserde, farklı dinlerden ilahiler, şehitler için seslendirildi. 

İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun,  Hatay’ın Tanıtımına katkı sağlamayı hedefleyen etkinliğe her yıl olduğu gibi bu yıl da katılımın yoğun olduğunu ifade ederek;  “Yüzyıllardır barış ve kardeşlik içinde yaşayan Hataylıların bundan sonra da birlik ve kardeşlik içinde, birlikte yaşama kararlılığının en iyi şekilde anlatıldığı “Başkentte Hatay Günleri’nin” resmi açılış töreni 2 Kasım Çarşamba günü saat 13 00’da AKM Alanında gerçekleştirildi.

Açılışa Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Ankara Valisi Ercan Topaca, Hatay Vali Yardımcısı Hasan Volkan Köksal, Milletvekilleri, Hatay Milletvekilleri, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile Hatay’ın ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer, İSTUDER başkanı Sabahattin Uygun ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkentte Hatay Günleri açılış töreninde Hatay’ın önemli mitolojik simgelerinden olan Su Perisi Defne ve Işık Tanrısı Apollon’u temsilen özel kostümler giyen gençler, taze yapraklarla süslenmiş bir araç üzerinden konukları selamladılar. Hatay’ın dünyaca ünlü mutfağında yer alan, sini kebabı, kağıt kebabı, oruk, künefe gibi yüzlerce yiyeceğin sunulduğu fuar alanında yöresel ürünlerimiz ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Alanda ayrıca, tarihi ve kültürel zenginliklerimizin yanı sıra Payas’ta bulunan ünlü bir tarihi, mimari eser olan  “Sokullu Külliyesi” de tanıtılıyor.

Başkentlilerin, temsili Antakya evlerinin arasında gezinme ortamı bulduğu AKM alanında, tüm ilçe kaymakamlıkları ve belediyeler, ilçelerine özel yöresel ürünlerini tanıtıyor ve ikramlarda bulunuyor. Başkentte Hatay Günleri’nde ayrıca Hataylı ressamlar, heykeltıraşlar, mozaik sanatçıları eserlerini sanatseverlerle buluşturma olanağı buluyorlar.

Etkinlik kapsamında Hatay, bir yandan Başkentte bulunan Hataylıları buluştururken diğer yandan yöresel mutfağı ve kültürel özelliklerini de ziyaretçilere sergiliyor. Başkentte Hatay Günleri 2- 6 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Hatay’ın gündeme taşınması ve tanıtımı çerçevesinde yararlı bulduğumuz bu tür tanıtım etkinliklerinin her yıl artarak devam etmesini umuyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder