Hatay'a Şehit Ateşi Düştü

10 Haziran 2019 Pazartesi 11:24
Bu haber 557 kez okundu

Suriye'nin Azez kentindeki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üssüne, PKK/YPG'li teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Halil Kurt'un (24), memleketi Dörtyol'a ateş düştü.

Hatay'a Şehit Ateşi Düştü
Suriye'nin Azez kentindeki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üssüne, PKK/YPG'li teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Halil Kurt'un (24), memleketi Dörtyol'a ateş düştü. İlçeye bağlı Yeşil Mahalle'de oturan Uzman Çavuş Halil Kurt'un ailesine oğullarının şehitlik haberi askeri yetkililer tarafından verildi. Aile bireyleri, aldıkları haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine ve evin bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı. Şehidin yakınları ve komşuları, taziye için eve akın etti.
Naaşı memleketine getirildi
Şehit Piyade Uzman Onbaşı Halil Kurt'un naaşı Gaziantep'te düzenlenen askeri törenin ardından helikopterle Osmaniye'ye ardından karayolu ile memleketi Dörtyol'a ilçesine getirildi.
Tören mangası ve aile yakınları ile ilçe halkı tarafından karşılanan Şehit Uzman Onbaşı Halil Kurt'un naaşı Dörtyol Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Şehit Kurt, düzenlenecek törenin ardından Dörtyol Çamlık mezarlığında toprağa verileceği belirtildi

Yorum Gönder