Hatay’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı

16 Temmuz 2019 Salı 12:54
Bu haber 598 kez okundu

Üç yıl önce FETÖ terör örgütü tarafından kalkışılan hain darbe girişiminin yıl dönümünde Hatay Valiliği koordinesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı gerçekleştirildi.

Hatay'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı
Üç yıl önce FETÖ terör örgütü tarafından kalkışılan hain darbe girişiminin yıl dönümünde Hatay Valiliği koordinesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı gerçekleştirildi.

Antakya Anıt Alanı’nda Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisiyle başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yaptığı dua ile devam etti. Program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Buluşması’nda halka hitap etmesinin canlı bağlantı ile izlenmesiyle sürdü. Programda vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz FETÖ’nün darbe teşebbüsünde Türkiye’nin istikbalini korumak için uçakların, tankların, kurşunların karşısına dikilen kahraman milletin her bir ferdini selamlayarak konuşmasına başladı.

Hatay’ın farklı inanç ve kültürden tüm renklerinin omuz omuza katılarak bir kez daha güçlü bir birlik mesajı verdiği etkinliğe Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülüzar Doğan’ın yanı sıra Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, 2. Hudut Alay Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Ahmet Turan Oral, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hasan Kaya,  Vali Yardımcıları  Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu, Mahmut Hersanlıoğlu ve Salih Altun, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı  Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, ALİYAD Başkanı Nasrettin Eskiocak, Ortodoks Cemaati Temsilcisi Jan Dellüler, Protestan Kilisesi temsilcisi Corc Kocamahhul, HESOB Başkanı A. Kadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, kurum il müdürleri ve binlerce Hataylı katıldı.

Program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Buluşması’nda halka hitap etmesinin canlı bağlantı ile izlenmesiyle sürdü. Özgürlüğün önemine işaret ederek, özgür olmayanın iradesinin de olamayacağını, özgürlüğü elde etmek, kullanmak ve korumanın da kolay olmadığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca hep bu mücadeleyi verdiğini, kurduğu devletler, inşa ettiği medeniyetler ve geliştirdiği kültürle hep özgür bir toplum olarak hayatını sürdürmeye çalıştığını kaydetti.

Türk milletine esaret boyunduruğu vurabilenin çıkmadığını ancak buna niyetlenenlerin de hiç eksilmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, İstiklal Harbi’nde bu niyetleri toprağa gömdük. 15 Temmuz milletimize esaret boyunduruğu vurma çabalarının farklı bir yöntemiydi. Ülkemizin içine yerleştirdikleri ihanet çetesiyle milletimizi esir alacaklarını sananlar, tıpkı asırlar boyunca hep olduğu gibi, bir kez daha derslerini aldılar” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından program akışına geçildi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, “15 Temmuz darbe girişiminin seneidevriyesinde bir arada, birlikte şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anmak, gazilerimize Türk milletinin şükran ifadelerini burada izhar edebilmek anlamında bir araya gelmiş bulunmaktayız. 15 Temmuz 2016 tarihinde, bu milletin silahları ile silahlanmış FETÖ’cü bir grup, istiklal ve istikbalimize darbe vurmak, Türkiye’yi bölüp parçalamak, ülkede bir iç savaş çıkararak sosyal grupları birbiri ile çatıştırmak, Türkiye’yi terör örgütlerinin barınağı haline getirmek, uluslararası müdahalelere açık hale getirmek için darbe girişiminde bulunmuştur. Bu millet FETÖ ihanetini asla unutmayacaktır. Bu hainlerin yargılanması devam etmekte, bu ihanet şebekesinin tasfiyesi için titizlikle çalışılmaktadır. Yurt içi ve yurt dışında FETÖ ile mücadeleyi etkin bir şekilde yürütmekteyiz. İhanetin bedeli hainlik, sadakatin karşılığı ise şehitlik olmuştur.

Vali Doğan. “Ben tekrar seneidevriyesinde 15 Temmuz’u çocuklarımıza hatırlatmak, onlara unutturmamak adına bu tür etkinliklerin daha da etkin bir şekilde kutlanması, hatırlatılması için önümüzdeki yıl yapacağımız programları çeşitlendireceğimizi burada ifade etmek istiyorum. Tekrar şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık, sıhhat diliyor, bu meydanı doldurduğunuz için sizlere de şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş konuşmasında “Anadolu topraklarında bağımsızlık mücadelesi veren milletimiz hiçbir zaman aklına esareti getirmemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas’ta ‘Ya istiklal ya ölüm’ ifadesi bunun en somut karşılığıdır. Bunu unutanlar 15 Temmuz gecesi bir saldırıya kalkıştı ancak Türk milleti yurdun her yanında demokrasi, bağımsızlık ve çocuklarının geleceği için şer odaklarına dur demeyi bildi. Bugünden itibaren bayrağımızın altında mutlu yaşayan, yüzü Ankara’ya dönük, vatandaşlık görevini layıkıyla yerine getiren tüm renklerimizle, birlik olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesi ve ilerlemesi için çaba göstermeliyiz. Biz birlikteyken güçlüyüz. Vatanımız uğruna can veren başta Gazi Mustafa kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi ve demokrasi bilincine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur konuşmasında “Üç yıl önce gazi meclise yapılan saldırıya, hain darbe girişimine bu ülkenin demokrasiye inanan ve bunun kıymetini bilen vatandaşları izin vermemiştir. Ülkenin dört bir yanında milli egemenliği sağlamak için hain darbe girişimine göğüs geren, korkmadan vücudunu siper eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Milli egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin olduğunu en iyi bilen serhat şehrimiz Hatay’dan hain darbecileri de lanetliyorum. Milletimizin iradesinin karşısında da saygıyla eğiliyorum.” dedi.

Yorum Gönder