Hatay’da Demokrasi ve Şehitler Mitingi!

08 Ağustos 2016 Pazartesi 12:25
Bu haber 1195 kez okundu

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine ülkemiz genelinde siyasi partilerimizin iştiraki ile düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Hatay ilimizde de Milli İrade (DSİ) Parkı’nda gerçekleşti.

Hatay'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi!
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine ülkemiz genelinde siyasi partilerimizin iştiraki ile düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Hatay ilimizde de Milli İrade (DSİ) Parkı’nda gerçekleşti. İlimizin farklı inanç ve kültürden tüm renklerinin kucaklaştığı etkinliğe Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Fevzi Şanverdi, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk, Mevlüt Dudu, Orhan Karasayar, Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş,  J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, MHP İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı, Saadet Partisi İl Başkanı Necmettin Çalışkan, Büyük Birlik Partisi Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli, ilçe kaymakam ve belediye başkanları,  kanaat önderleri ve binlerce Hataylı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kardeşlik buluşması Şeyh Menna Gündüz’ün Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftü Vekili Mehmet Emin Okuyucu’nun duaları ile devam etti.

Onları, Bir Yürekle, Bilekle Püskürtünüz, Yumruklarınızla Zafer Yazdınız!

Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne destek vermek için ilimize teşrif eden Bakan Yılmaz 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Türk milleti olarak 80 milyonun hep birlikte bir destan yazdığını ifade etti. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ‘’Bu destan dünyanın hiçbir yerinde yazılmadı. Nesilden nesle anlatılacak bu destanı yazdıkları için ayrım yapmadan 80 milyona teşekkür ediyorum. Bir hain çete devletin tüm kurumlarının içine sızdı. Emniyete, Milli Eğitime, Türk Silahlı Kuvvetlerine sızdı. Türk Silahlı Kuvvetlerini temsil etmeyen bu azınlık çete, milletin tankını, uçağını, helikopterini, silahını ele geçirdi, gasp etti. Millete doğrultup, ateşledi. Bu millet, bir ve beraber olarak bunları püskürttü. Onları, bir yürekle, bilekle püskürtünüz, yumruklarınızla zafer yazdınız.’’ dedi.

Bütün partilerin bir olduğunu, darbe girişimde bulananların bunu tahmin edemediklerini belirten Bakan Yılmaz, "FETÖ mensupları bunu hesap edemedi. ‘Söz konusu vatansa, bayraksa gerisi teferruattır’ diyen bir AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ile meclisteki HDP var. Onlar sandılar ki bu millet hakkını, hukukunu koruyamayacak, milli iradesine sahip çıkamayacak. Fakat bu millet hakkına, hukukuna sahip çıktı. Gerekirse can vermeyi de göze aldı, can, kan verdi. 15 Temmuz şehitleri ve gazileri de gösterdi ki bu ülke, vatan, bayrak için can vermeye hazır. Eğer böyle kararlılıkla olan insanlar varsa o zaman bu milleti dize getirebilmek mümkün değil. Dolayısıyla, bu milletle ne kadar gurur duysak yeridir. Her birinden Allah razı olsun." dedi.

Bugün dünden daha güçlü olunduğunu ifade eden Yılmaz, ‘’Bu milletin birliğini, zor günlerde bir arada gelebileceğini dosta düşmana gösterdik, bu darbe girişimi bunun en büyük mesajı oldu. Milletin birliği Türkiye'yi uçurumun kenarından aldı. Türk milleti bir daha o uçuruma düşmeyecektir.’’ dedi.

Biz Kürtüz, Aleviyiz, Sünniyiz, Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin Eşit Vatandaşlarıyız!

Darbeyi yapanların milletin birlik ve beraberliğini bozmak istediklerini vurgulayan Bakan Yılmaz, "Birliğimiz beraberliğimizle onlara fırsat vermediniz. Bundan sonra da kim bu ülke üzerine plan yapmak isterse istesin o planlarını bu birlik ve beraberlik içerisinde olan halkın bozacağını gösterdiniz. Bundan sonra plan kuranlara bir mesajımız olacak. O da birbirimizi daha çok seveceğiz, sarılacağız. Birbirimizin kusurlarını görmeyeceğiz. 'Biz Kürtüz, Aleviyiz, Sünniyiz, biz Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşlarıyız' diyeceğiz. 'Daha çok demokrasi, özgürlük ve refah içerisinde adaletli bir paylaşım' diyeceğiz. İnşallah, el ele birlik içerisinde 2023 hedefimize daha demokratik, özgür ve güçlü bir Türkiye'yi hep birlikte beraber kuracağız.’’ dedi.

Hatay Valisi Ercan Topaca ise yaptığı konuşmada, ‘’15 Temmuz’da yaşadığımız hain kalkışma gösterdi ki FETÖ ve onların gizli ve açık destekçilerinin ortak hedefi milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak, vatanımızı parçalamak, gençlerimizin iman ve inancını çalarak milletimizi köleleştirmek, himmet ve yardım gibi kandırmacalarla halkımızın kazancını gasp etmektir. Hainlerin amaçlarına ulaşmaması için hepimizin yapması gereken işler vardır. Bunlar, milli iradeye ve devletimize sahip çıkmak, iman ve inancımızı zayıflatmak amacıyla FETÖ’nün yaptığı hainlikleri boşa çıkarmak, aramızdaki kardeşlik, hoşgörü, sevgi ve saygıyı korumak, istikbal ve istikbalimizin teminatı olan çocuklarımızın FETÖ tarafından istismarını önlemektir.’’ dedi.

Asker ve polisimize sahip çıkarak hain saldırılara karşı topyekün mücadele ve direnişin altyapısını hazırlamamız gerektiğini ifade eden Vali Topaca, ‘’Çünkü güçlü bir vatan sevgisi, güçlü bir ordu ve polis teşkilatı devletimiz ve milletimizin en büyük güvencesi, düşmanlarımız ve hainlerin yüreğine korku salan en önemli varlıklarımızdır. Ülkemizin bekası için zaman birlik ve dirlik zamanıdır. Ufak tefek hata ve kusurları hoş görme zamanıdır, devlete ve kardeşliğimize sahip çıkma zamanıdır.’’ şeklinde konuştu.

Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ‘’Sizlerin meydanlarda azim ve kararlılıkla verdiğiniz mücadele Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyen yaşayacağının teminatı olmuştur. 15 Temmuz gecesi belki nesiller boyu hafızalardan silinmeyecek bir milli hikâyenin oluştuğu bir gün olarak tarihe yazılacak. Bu geceyi asla unutmayacağız. 80 milyon bir çağrı ile kenetlendi. Allah birlik ve beraberliğimizi bozdurmasın, şu muazzam manzara bizim birlik ve beraberliğimizin resmidir.’’

Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu 15 Temmuz gecesi demokrasimizin tarihindeki en ağır saldırı ile karşı karşıya kalındığını vurgulayarak, ’’Ne yazık ki demokrasi tarihinde bir darbe geleneği olan ülkemizde bir darbe girişimi daha yaşadık. Bu darbe girişimini yıllardır devletin kurumlarında yuvalanmış olan hain bir çete gerçekleştirmeye çalıştı. Ama o gece başta büyük milletimiz, siyasi partilerimiz, parlamentomuz ve en önemlisi ordunun içindeki darbeye karşı olan askerlerimizle hep birlikte bir demokrasi zaferi kazandık.’’ dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi adına konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen MHP İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı ise, ‘’15 Temmuz FETÖ darbe girişimi Türkiye’nin milli ve tarihi dayanaklarını ortadan kaldırmayı amaçlamıştır. Bu kapsamda ülkemiz büyük bir tehlike atlatmış, uçurumun kıyısından son anda dönmüştür. 15 Temmuz’dan beri 80 milyonun kenetlenmesiyle tutulan demokrasi ve milli irade nöbeti Türkiye’yi güvenceye almış, hıyanetin belini kırmıştır. FETÖ bizi ayrıştıramamış, bilakis birleştirmiştir.’’ ifadelerine yer verdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise 15 Temmuz’un Türkiye’nin dönüm noktası olduğunu belirterek, ‘’15 Temmuz akşamından itibaren sabahlara kadar Türkiye’de ülkesini, milletini ve bayrağını seven hiç kimse uyumadı. Kimisi demokrasi nöbeti tuttu, kimisi dua etti ama hepsi bu ülkenin birliği, bayrağının yüceliği ve vatanımızın bütünlüğü için tek yürek oldu.’’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İstanbul Yenikapı’da Sayın Cumhurbaşkanımız, TBMM Başkanımız, Başbakanımız ve Siyasi Parti Temsilcilerimizin katılımı ile gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitinginin canlı gösterimi Hataylı hemşehrilerimize coşku dolu anlar yaşattı.

Yenikapı Mitinginin canlı gösteriminden sonra Bakan Yılmaz ve ilimiz protokolü hep birlikte sahneye çıkarak 15 Temmuz 2016 günü ülkemizin milli iradesini bozucu, cumhuriyetimizi yaralayıcı hain girişime karşı birlik ve beraberliğimizin gücünü tüm dünyaya bir kez daha gösterdiler.

Yorum Gönder