Hatay’da ‘İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’ Başladı

07 Kasım 2018 Çarşamba 17:13
Bu haber 705 kez okundu

Hatay’da bu yıl 11.si düzenlenen Hatay İnsan Kaynakları Fuarı (HİKAF) Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Hatay'da ‘İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı' Başladı

Hatay’da bu yıl 11.si düzenlenen Hatay İnsan Kaynakları Fuarı (HİKAF) Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

İşgücünü arz edenler ile işgücü talep edenleri, kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri, sanayici ve işletmecileri işbirliği içinde buluşturmak, mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasındaki bu işbirliğini kalıcı ve kurumsal hale getirmek amacı ile başlayan fuar yoğun ilgi gördü. Hatay Valiliği, Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Mustafa Kemal Üniversitesi iş birliği ile 7-8 Kasım tarihinde Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda ‘’İŞ’TE KARİYER’’ sloganıyla gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Açılış töreninde konuşan Hatay Valisi Erdal Ata fuarın bir nebze de olsa gençlere katkısının bulunması amacı ile gerçekleştirdiklerini belirterek “bu fuarın düzenlenmesinin amacı da İlimizde iş arayan gençlerimizin, işsizlerimizin eleman ihtiyacı olan firmalarla buluşmasını sağlamak. Temennimiz fuarımızın iş arayan gençlerimize bir nebze de olsa katkısı bulunsun. Ortalama son on yıllık dönem de her yıl 750 bin işsizimize iş bulunuyor. Ama iş piyasasına girenlerin sayısının bunun çok üzerinde olduğunu biliyoruz. Bugün İşkur’a kayıtlı yaklaşık 70 bin işsiz var İlimizde. Ama tahmin ediyorum bunların gerçek rakamı 50 bin civarında. Çünkü bir kısmı kamu kurumların alacağı elemanlar nedeni ile başka bir işte çalışsa bile müracaat ettiğini biliyoruz. Bu sene sonuna kadar da  bin kişi işe yerleştirme hedefleniyor. Yani biz hedefimizi gerçekleştirmiş olsak bile 40 bin tane işsizimiz 2019 yılına devretmiş olacak. Bundan sonra ki süreçte özel sektörün yapacağı yatırımların teşvik edilmesi lazım. Bunlar da yapılıyor belki yeterli değil. İlimizde yatırım yapmak isteyen onlarca, yüzlerce firma olduğunu biliyoruz. Ama onların yatırım yapabileceği yeteri kadar uygun üretilmiş sanayi arsası da yok” dedi.

Konuşmaların ardından kısa bir müzik dinletisi sonrasında Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş’a Fahri Doktora tevdi töreni gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda ki açılış konuşmalarının ardından ise Vali Ata ve protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini keserek fuar alanının açılışını yaptılar. Stantları tek tek gezen Hatay Valisi Erdal Ata zaman zaman yetkililerden bilgi aldı.

11. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 8 Kasım Perşembe günü yapılacak etkinlikler ile son bulacak.

Yorum Gönder