Hatay’da Koronavirüse Karşı Topyekûn Mücadele

14 Aralık 2020 Pazartesi 14:47
Bu haber 934 kez okundu

Kasım ve aralık aylarında koronavirüs sebebiyle hızla artan vaka ve ölüm sayılarına karşın 15 günlük tam izolasyon çağrısı yükselen Hatay’da hastalıkla mücadele her alanda sürüyor.

Hatay'da Koronavirüse Karşı Topyekûn Mücadele

Kasım ve aralık aylarında koronavirüs sebebiyle hızla artan vaka ve ölüm sayılarına karşın 15 günlük tam izolasyon çağrısı yükselen Hatay’da hastalıkla mücadele her alanda sürüyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın 15 günlük tam karantina önerisi, vatandaşlar ve bilim insanları tarafından kabul görürken, eşi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Nazan Savaş’tan “umut dolu” bir video geldi.

Nazan Savaş, kaleme aldığı Hatay halkının maneviyatına ve hislerine dokunan metni kendisi seslendirdi. Pandemi sürecinde yaşadıkları tüm zorluklara Hataylılık aidiyet duygusuyla göğüs gerdiklerini ifade eden Savaş, bu zor günleri yine birlik ve beraberlik içerisinde aşacaklarını dile getirdi. Nazan Savaş, “Tarihin zor günlere tanıklık ettiği bu pandemi günlerinde de; biz Hataylıların aynı aidiyet ve bütünlük duygusuyla hareket edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler hem bireysel, hem de toplumsal sorumluluklarımızı tüm hassasiyetimizle yerine getirerek, herbirimizi derinden yaralayan bu halk sağlığı sorununun da üstesinden geleceğiz” dedi.

Koronavirüse karşı mücadele verilirken duyarlılığın artması ve umutların diri tutulmasını amaçlayan video Hatay halkı tarafından ilgiyle karşılandı.

15 günlük tam karantinanın Hatay’da elzem olduğunu vurgulayan Başkan Lütfü Savaş, “Kış aylarının gelmesiyle şehrimizde vaka ve ölüm sayısı hızla arttı. Biz pandeminin ilk gününden itibaren bu hastalığa karşı tüm birimlerimizle topyekûn mücadele verdik. Üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirdik. Ancak vaka ve ölüm sayıları hızla arttı ve şehrimizde 15 günlük tam karantina şart. Bu kararı alırken vatandaşlarımızın ekonomik olarak mağdur edilmemesi gerekir. Bunun için de gücümüz yettiğince destek vermeye hazırız. Biz İl Sağlık Müdürlüğüne ve diğer kurumlara belediye olarak elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. Vatandaşımıza ilaçlarının hızla ulaşması için filyasyon ekipleri emrine 38 araç tahsis ettik” dedi.


Yorum Gönder