Hatay’ın Anavatan Aşkı Bitmez

27 Temmuz 2020 Pazartesi 16:54
Bu haber 798 kez okundu

Hatay’ın düşman işgalinden kurtarılarak Ana Vatana katılışının 81. Yıl dönümü nedeniyle kutlama yemeği düzenlendi.

Hatay'ın Anavatan Aşkı Bitmez
Hatay’ın düşman işgalinden kurtarılarak Ana Vatana katılışının 81. Yıl dönümü nedeniyle kutlama yemeği düzenlendi. Hatay Gastronomi Evi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Hatay’ın Ana Vatan’a katılış videosunun izlenmesi ile devam etti.

Törene Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Ümit Durmaz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taceddin Pınar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez ve İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz Katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, serhat şehir Hatay’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güzide bir şehri olduğunu ve bu şehirde olmaktan, Ataların mirasını taşımaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Bugün bizim için gerçekten önemli bir gün. Bugün Hatay’ın Ana Vatana katılışının 81. Yıl dönümü münasebetiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı sırasında bile Hatay’ı düşünmüş Hatay’a destek olmuş ve 1918’den itibaren Anadolu nasıl özgürlük mücadelesi verdiyse Hatay’da özgürlük mücadelesine başlamıştır.  Türkiye Cumhuriyeti 16 yaşına girene kadar da Hatay’da İstiklal mücadelesi devam etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kurucu Cumhurbaşkanımız, kurucu Başbakanımız, Parlamentomuz gerçekten de ismini sayamayacağımız birçok dedemiz İstiklal mücadelesi verirken can kaybetmiş ama ruhunu ve vatanperverliğini kaybetmemiştir. Onların sayesinde önce bağımsız Cumhuriyet olmuşuz, 10 ay 20 gün bağımsız cumhuriyetimiz yaşadıktan sonra hem kurucularımız hem de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde devlet olmayı bırakıp Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin serhat şehri olmaya karar vermişiz. Ne mutlu ki o gün bugündür Hatay, serhat şehri Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güzide bir şehri ve biz bu şehirde olmaktan atalarımızın mirasını taşımaktan dolayı mutluyuz. Hepimizin doğum günü, Hatay’ın anavatana katılışının 81. yılı hepimize kutlu olsun. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Hatay’ın anavatana katılmasının hem Türkiye için hem de Hatay için önemine değinen Vali Rahmi Doğan da, “Bugün Hatay’ın anavatana katılışının 81. Yıl dönümünü kutluyoruz. Bu uğurda emek veren, kan döken, ter döken geçmişlerimize, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hatay’ın anavatana katılması hem Türkiye için hem Hatay için gerçekten önemli bir mesele, meselenin büyüklüğünden dolayı da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Hatay için ‘Şahsi Meselem’ demiştir.

Yıllarca cepheden cepheye koşan birçok savaş gören birçok stratejik yerde görev yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hatay’ın ne kadar önemsediği bugün Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ahvalden de anlayabiliyoruz. Bugün hemen yanı başımızda Suriye’de ortaya çıkan olaylar ve bütün dünya ülkelerinin Suriye’deki birtakım ajanlar vasıtasıyla yapmaya çalıştıklarını gördükçe Ulu Önder’in ne kadar büyük ne kadar stratejik hareket ettiğini de çok daha iyi anlıyoruz. Bu vesileyle Hatay’ın Ana Vatana katılışının 81. Yıl dönümünü kutluyor, bugün buraya teşrif eden hanımefendilere ve beyefendilere de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş’ın önderliğinde misafirler ile birlikte Hatay Marşı’nın söylenmesi ile devam eden tören, Hatay Akademi Orkestrası’nın müzik dinletisinin ardından son buldu.

Yorum Gönder