Hatay’ın Hoşgörüsü Kardeşlik Sofrasına Yansıdı

01 Haziran 2019 Cumartesi 13:47
Bu haber 570 kez okundu

Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülizar Doğan’ın katıldığı Medeniyetler Korosu iftarı, farklı dinleri ve renkleri buluşturdu. Korodaki farklı dinlerin Kadir Gecesi dolayısıyla arkadaşlarıyla birlikte oruç tuttukları ve birlikte iftar yaptıkları özel gece, Hatay’ın hoşgörüsünü yansıttı.

Hatay'ın Hoşgörüsü Kardeşlik Sofrasına Yansıdı

Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülizar Doğan’ın katıldığı Medeniyetler Korosu iftarı, farklı dinleri ve renkleri buluşturdu. Korodaki farklı dinlerin Kadir Gecesi dolayısıyla arkadaşlarıyla birlikte oruç tuttukları ve birlikte iftar yaptıkları özel gece, Hatay’ın hoşgörüsünü yansıttı.

Medeniyetler Evi’nde gerçekleşen İftar programına Vali Doğan’ın yanı sıra Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Ortodoks Kilisesi Papazları Dimitri Dogum ve Jan Delüller, Katolik Kilisesi Rahibi Domenico Bertogli, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioglu, Alevi Cemaat Önderi Şefik Kazar, Medeniyetler Korosu Başkanı Yılmaz Özfırat ve Medeniyetler Korosu üyeleri katıldı.

İftar programında ev sahibi olarak kısa bir konuşma yapan Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat, “Bu gece Kadir Gecesi biz de aile içerisinde iftar yapıyoruz. Farklı dinlerin kanaat önderleri de bizimle birlikteler. Bu Koronun kurulmasında bütün kanaat önderlerimiz ilk günden bugüne kadar büyük emek vermiştir. Bugün farklı dinden arkadaşlarımız Kadir Gecesinde bizimle birlikte oldukları için oruç tuttular. Bu bizim için çok değerli. Sayın Valimiz benim çalıştığım 5. Vali, hiç bu kadar samimi, hiç bu kadar yürekten bizi destekleyen başka bir Valimiz olmadı. Sayın Valimize belki yüz yerden davet gelmiştir. Ama bizi kırmayarak bu aile soframıza iştirak ettiler. Ben katıldıkları için kendilerine ve eşine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Farklı dinlerin temsilcilerine anlayış ve hoşgörülerine teşekkür eden Vali Doğan, “Bugün gerçekten farklı bir gün. Sanırım bu 26. İftarım, Yılmaz Bey’in de dediği gibi bugün farklı bir iftar yapıyoruz. Farklı dinden arkadaşlarımız da bugün için oruç tuttular ve bizimle birlikte iftar yaptılar çünkü birini anlamak, birbirinin derdiyle hemhal olmak, aynı duygu ve düşünceleri taşıyabilmek adına bir gün de olsa bunu yaşamış olmak çok önemli. Ben bu anlayış ve hoşgörüden dolayı tüm semavi inanç temsilcilerine şükranlarımı sunuyorum. Soframızda farklı dinlerden, mezhepten arkadaşlarımızla bir aradayız. Bu toprakların özelliği ve güzelliği de bu zaten. Bu coğrafyada insanlar bin yıldır kilisesiyle, havrasıyla, camisiyle aynı sokakta birlikte huzur ve barış içinde mutlu bir hayat yaşamışlar. Ben her zaman söylüyorum Ortadoğu sorununa çözüm arayan varsa Hatay’a gelsin. Buradaki komşuluk ilişkilerini, buradaki muhabbeti, buradaki arkadaşlık ilişkilerini görsünler. Bunu uyguladıkları takdirde bu coğrafyadaki kan ve gözyaşı biter. Bu coğrafya gerçekten çok verimli bir coğrafya, herkese yetebilecek, herkesi mutlu edebilecek kadar verimli bir coğrafya. Dolayısıyla bu coğrafyada her dinden ve mezhepten insanlarımız çok rahat bir şekilde yaşayabilir. Ben Medeniyetler Korosu’na da ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Her cumartesi akşamı başlattığımız konser faaliyeti halkımızdan ve ilimize gelen misafirlerimizden çok ciddi destek buldu, insanlar gerçekten Koroyu dinledikleri zaman mutlu oluyorlar. Konsept çok güzel farklı dinlerden ve farklı mesleklerden insanlar bir araya gelmiş. Koro ile ilgili kanaatimi söylemek isterim. Artık gerçekten profesyonelleşmişsiniz. Medeniyetler Korosu bizim kıymetli bir değerimiz. Bunu ön plana çıkarmalıyız. Bu iftar sofrasında bizimle olan dini kanaat önderlerimize ve Koromuza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Program sonunda, Vali Doğan bugün için oruç tutan küçük yaştaki çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Gönder