HATMEK’te Emek, Başarı ve Mutluluk Var

05 Temmuz 2022 Salı 14:50
Bu haber 324 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda(HATMEK) eğitim gören kursiyerler, sene boyunca yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi.

HATMEK'te Emek, Başarı ve Mutluluk Var

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda(HATMEK) eğitim gören kursiyerler, sene boyunca yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi.

HATMEK’in Antakya’daki merkezinde kadın giysileri, resim, müzik, el sanatları ve rölyef kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler emeklerini gözler önüne sererek taçlandırdı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, her yaş grubundan vatandaşın HATMEK, HBB Destek Eğitim Merkezi ve HBB Spor Kompleksi’nden faydalandığını belirtti.

Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlerin heyecanına ortak olmaktan mutluluk duyduğunu da sözlerine ekleyen Savaş, HATMEK kurslarına destek veren Antakya Nedime Keser Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sabri Tazeaslan’a teşekkür etti.

HBB Yaygın Eğitim Şube Müdürü Emine Atmaca, HATMEK merkezlerinde verilen eğitimler hakkında konuklara bilgi verdi.

7 yaş üzeri tüm vatandaşların HATMEK eğitimlerin faydalandığını ifade eden Atmaca, “Şu anda Antakya HATMEK’teki günlük 780 öğrencimiz çeşitli alanlarda eğitim almaktadır. İskenderun’da 244, Payas’ta da 63 aktif öğrencimiz var. Pandemi sebebiyle iki yıldır çocuklara yönelik eğitimlere ara vermek zorunda kaldık. Bu sene 15 Haziran itibariyle çocuklara yönelik kurslarımızın kayıtlarını tamamladık” dedi.

Destek eğitim merkezlerinde yaz okullarına başladıklarını da belirten Atmaca, “Destek eğitim merkezlerimizde şu anda 250 öğrencimiz var. Geçen yıl 550 öğrenciyi mezun ettik. Bu sene destek eğitim merkezlerimizden faydalanan bir öğrenci LGS’de ilk beşe girebilecek durumda. Hatay Fen Lisesi’ni kazanır. 15 öğrencimiz de nitelikli liselere yerleşebilecek puanlar aldı” diyerek insan hayatına dokunabilmenin çok değerli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Lütfü Savaş ve beraberindekiler, kursiyerlerin bin bir emekle hazırladığı eserleri tek tek inceledi. Kursiyerlerin başkan Savaş’a ilgisi büyüktü. Eserlerini Başkan Savaş ile paylaşan kursiyerler, çekildikleri fotoğraflarla bu güzel anı ölümsüzleştirdi. Müzik kursiyerlerinin söylediği şarkı ve türküler, yıl sonu sergisine renk ve neşe kattı.

Rölyef kursunu tamamlayan Hülya Doğan, 8 aylık eğitim sürecinde 20 tane ürün ortaya koyduğunu dile getirdi. Kurs saatlerinin çok eğlenceli ve verimli olduğunu söyleyen Doğan, sonraki günlerde HATMEK’in diğer kurslarından da faydalanacağını belirtti.

HATMEK kurslarına gençlerin de ilgisi yoğundu. Üniversitelerin yetenek sınavlarına girmek için HATMEK’ten faydalandığını belirten 20 yaşındaki Alperen Geçgel, “Üniversite sınavlarına hazırlığın yanında, burada karakalem ve renkli çalışmalar çıkardık. Beklentimin üstünde eğitimler aldık. Manevi olarak çok şey paylaştık. Burcu Hocamın ve diğer kursiyerler bize çok yardımcı oldu” dedi.

17 yaşındaki Hasan Reyhan hobi amaçlı başladığı resim kursunda eğlenerek yeni şeyler öğrendiğini ve stres attığını açıkladı.

Bir diğer genç kursiyer 19 yaşındaki Özlem Arslan da üniversiteye hazırlık için geldiği HATMEK’te resim tekniklerini öğrendiğini belirterek hobi ve meslek edinmek isteyen herkesi HATMEK’e davet etti.

Kursiyerlerin yıl sonu sergisi, 6 Temmuz Çarşamba akşamına kadar HATMEK’in Antakya merkezinde ziyaretçilerini bekliyor olacak.

HATMEK yıl sonu sergisinin açılışına HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Nedime Keser Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sabri Tazeaslan, HBB yöneticileri, kursiyerlerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.









Yorum Gönder