Hatsu Heyetinden Belediye Başkanlarına Brifing

12 Ekim 2020 Pazartesi 11:36
Bu haber 571 kez okundu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile beraberindeki heyet, Hatay’a yaptıkları ziyaret programı kapsamında Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’ni inceledi ve HATSU yetkilileri tarafından verilen brifinge katıldı.

Hatsu Heyetinden Belediye Başkanlarına Brifing

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile beraberindeki heyet, Hatay’a yaptıkları ziyaret programı kapsamında Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’ni inceledi ve HATSU yetkilileri tarafından verilen brifinge katıldı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen brifing toplantısına, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Aski Genel Müdürü Nesrin Varsavuş ve heyeti, HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat ve HATSU heyeti katılım sağladı.

Maliyeti 78 milyon 200 bin TL olan ve HATSU tarafından Hatay’a kazandırılan Dünyanın 5., Avrupa’nın 2., Türkiye’nin ise en büyük kapasiteli olan Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nde düzenlenen toplantıda sunum eşliğinde katılımcılara brifing verildi.

Başkan Savaş, “Hatay’a 9 Arıtma Tesisi Kazandırdık”

Brifing toplantısı sonrasında açıklama yapan HBB Başkanı Savaş, “Bugüne kadar büyükşehir olduktan sonra 9 tane arıtma tesisi bitirdik. Bunlardın bir tanesi bio-membranlı arıtma tesisiydi. Zeydan başkanımızın bir tane membranlı arıtma tesisi yapma projeleri varmış. Hem tesisin nasıl işlediğini bugün arkadaşlarımıza anlattık hem de tesisin işleyişini buradaki arkadaşlar gezecekler. Biz memnunuz, Asi Nehri’ni bu membranlı arıtma tesisi sayesinde orda yapmış olduğumuz rehabilitasyonlar ve bu tesis sayesinde 4 yıldır yazları çok rahat geçiriyoruz. Kentimiz içinde bütün habitatı ile yaşayan bir Asi nehrimiz var. Biz memnunuz ve bu tecrübemizi başkanlarımızla paylaştık ve tavsiye ettik. İnşallah yeni yapacakları bu arıtma tesisi ile özellikle enerjisi biraz fazla ama yer işgal etme anlamında daha az bir yeri işgal ediyor. Aynı zamanda diğer uzun havalandırmalı aktif çamur sistemlerine göre de 40/1 çamur çıkartıyor. Dünya’da bu çamur çok önemli, çünkü bertaraf edilmesi çok zor. Önemli tesisler yapmak zorundasınız” ifadelerini kullanarak katılımcılara teşekkür etti.

Başkan Karalar, “Yapılan Güzel Bir Şey Varsa Ondan Feyz Alırız”

Yapılan brifing toplantısından dolayı emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Karalar, “Hangi ilde yapılan güzel bir şey varsa biz ondan feyz almaya çalışıyoruz. Yapılan bir şeyin benzeri bizim ilimizde yapılacaksa onun artıları eksileri deneyim kazandığı için onu bizzat yerinde görüyoruz bilgi alıyoruz bir hataya düşmemek için. Arıtma çok önemli bir şey zaten bunu biliyorsunuz. Dünyada çamuru bertaraf etmede, kokuyu giderme, arıtma suyunun sağlığa yararlı hale gelmesini artık çok çok önemli bizim dünyamızda. Asi nehrinin geçmişini de biliyoruz. Benim eşim Hatay’lı çok yakinen biliyorum asi’yi kokudan yanında geçilmezdi ama arıtma sayesinde artık asi nehrinin etrafı yerleşim alanı olmaya başladı ve insanlar mutlu. Bizde de iki tane arıtma var. Birinde ciddi koku sıkıntısı vardı arkadaşlarımız çalıştılar onu giderdiler. Bizzat teknik ekibimizde genel müdürümüzle sayın başkanımızla ve sayın başkanımızın teknik heyetiyle istişare ederek yerinde de bir görerek bizde bir yol haritası belirleyeceğiz. Ben sayın başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum teknik heyetlerimize de teşekkür ediyorum hepinize kolay gelsin” ifadelerine yer verdi.

Başkan Seçer, “Birlik Ve Beraberlikler Vatandaşa Hizmet Olarak Yansıyor”

Aynı bölgenin üç belediye başkanı olarak kentlerin önemine vurgu yapan Başkan Seçer, “Birçok karakteristik özellikler benzeyen kentlerin başkanlarıyız. Zeydan başkanın bir arıtma yatırımı var. Hem Hatay örneğini gördü hem de önümüzdeki günlerde de bürokrat arkadaşlarımız mersinde de gene bu teknolojiyi ve bundan farklı teknoloji ile çalışan arıtma tesislerimizi de gezme imkânımız olacak. Tabi ki sürekli gelişen sorunlar değişen şartlar zaman zaman bir araya gelerek bölgemizde yaptığımız çalışmaları değerlendirmek katkılar almak eksik kaldığımız noktalarda birbirimize fikirler sormak bizim işimizi kolaylaştırıyor. Söylediğim gibi ortak özelikleri olan kentler Hatay, adana, mersin, demokratik olarak sosyolojik olarak, siyasal olarak bölgeden aldığı tesirler etkilenmelerin birçok konuda ortak yönleri var. Olumlu bir birliktelik oldu bunu mümkün olduğunca sıklaştırmakta da yarar görüyoruz yapıyoruz da açıkçası faydalanıyoruz da. İnşallah bu birlik beraberlik paylaşım birbirimize önder olma katkı sunma neticede vatandaşlara hizmet olarak yansıyor buda bizi mutlu ediyor” dedi.

Belediye Başkanları tarafından yapılan konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle teknik gezi sonrası brifing sona erdi.





Yorum Gönder