‘Hayalet Gemi’ Fırtına İle Boğuşuyor!

22 Aralık 2016 Perşembe 18:46
Bu haber 1005 kez okundu

İskenderun ve bölgesinde iki gündür etkili olan fırtına hayatı adeta felç etti. İskenderun Körfezi'nde 3 yıldır demirli 'Hayalet gemi' fırtına nedeniyle sürüklenerek bulunduğu yerden uzaklaştı.

‘Hayalet Gemi' Fırtına İle Boğuşuyor!
Hatay'ın İskenderun ilçesi ve bölgesinde iki gündür etkili olan fırtına hayatı adeta felç etti. İskenderun Körfezi'nde 3 yıldır demirli 'Hayalet gemi' fırtına nedeniyle sürüklenerek bulunduğu yerden uzaklaştı.

İskenderun Körfezi’nde 3 yılı aşkın süredir kısmen demirli bulunan "Hayalet gemi" olarak adlandırılan “Aqua Hercules” adlı İngiliz bandıralı, 33 bin grostonluk gemi, körfezde hızı saatte 90 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle bulunduğu noktadan uzaklaştı. Sürüklenen Hayalet Geminin İskenderun Körfezi içindeki irili ufaklı onlarca iskele, liman ya da akaryakıt terminallerine ciddi zararlar verebileceği, mal ve can kayıplı kazalara neden olabileceği için ciddi bir risk ve tehlike oluşturmasından da endişe ediliyor.

 Okullara Fırtına Tatili!

Bölgedeki elverişsiz hava koşulları nedeniyle İskenderun’da okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

İskenderun ve çevresinde birçok yerde ise fırtınadan dolayı uçan çatılar araçların üzerine düşerek hasar meydana getirdi. Kimi yerde de ağaçların fırtınadan dolayı devrildiği, kimi yerde de çatıda enerjilerin uçtuğu araçların üzerine düştüğü öğrenildi.

Ayrıca dün akşam saatlerinde buzlanma nedeniyle İskenderun-Belen yolu uzun süre trafiğe kapanırken karayolları çalışma yaparak kontrollü olarak araçların geçişine izin verildi. 

Yorum Gönder