HBB Başkanı Savaş, Belen Halkıyla Bir Araya Geldi

08 Ağustos 2022 Pazartesi 10:33
Bu haber 350 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın 15 ilçesine yaptığı ziyaretler kapsamında Belen halkı ile bir araya geldi.

HBB Başkanı Savaş, Belen Halkıyla Bir Araya Geldi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın 15 ilçesine yaptığı ziyaretler kapsamında Belen halkı ile bir araya geldi.
Başkan Savaş’ın, vatandaşların taleplerini yerinde dinlemek ve onlarla vakit geçirmek amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerin son durağı olan Belen ilçesi oldu.
Sosyal belediyecilik anlayışından hareketle toplumla olan bağını daima güçlü tutan Savaş, Belen ilçesine bağlı Kıcı, Cumhuriyet, Fatih ve İssume mahallesi sakinleri ile buluştu.
Savaş, İssume Mahalle sakinleriyle bir araya geldiği ziyarette Belen’deki altyapı mücadelesi, EXPO 2021 Hatay ve HADO gibi bir çok önemli konuda açıklamalarda bulundu.
Belen genelinde altyapı sorunlarının yapılan projeler ile çözüme kavuştuğunu belirten Savaş, Belen’deki TOKİ sakinlerinin içme suyu problemlerinin çözüldüğünü ve kanalizasyon hattının ise yapılan proje ile İskenderun’a bağlanarak bölgenin altyapıya kavuştuğunu söyledi.
Hatay Deniz Otobüsü (HADO) projesinin çok önemli olduğunu ve 2. Geminin de sefere başladığını ifade eden Savaş, “ 6 yıl direndiler ama biz vazgeçmedik. 1 tane deniz otobüsü Girne’ye gidip geldi. Şimdi ikincisi Gazimağusa’ya başladı. Nasip olursa Beyrut seferlerimiz başlayacak ve lojistiği de aktif ederek tırları taşımak istiyoruz” dedi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi sayesinde Hatay’ın ilkler yaşadığını söyleyen Savaş, “Türkiye’de ilk defa bir belediye Uluslararası kara sularda gemi çalıştırıyor, insan taşıyor ve inşallah yakında yükte taşıyacağız. Hatay Devletinden sonra ilk defa Deniz Gümrük Kapımız oldu” ifadeleriyle önemli adımlar atıldığına dikkat çekti.

Hatay halkı için yapılan hizmetlerin bütün sektörlerle bağlantılı olduğunu dikkat çeken savaş, “Hiçbir proje 6 aylık değildir. EXPO alanları Hatay yaşadıkça orada ekonomi yaşayacak, fuarlar yapılacak, eğlence olacak, gastronomi olacak, kültürel faaliyetler olacak, eğitim olacak hepsi bunlar Hatay halkı için. Şimdi biz yol ve altyapı yapıyoruz para kazanmıyoruz. Diyorlar ki belediye EXPO’da ne kazandı. Belediye hizmet için esnafın, ticaret adamının, turizmcinin, tarım sektörünün önünü açmak içindir “ dedi.

Hatay’da kırsal kalkınma projesi ile tarımcı vatandaşların kalkındırmayı hedeflediklerini ifade eden Savaş, “Biz tarlasını ekemeyen 14 bin 500 çiftçimizle buluştuk. Tohum, fide yardımı yaptık. Türkiye’nin en kaliteli ve en ucuz taban gübresini biz yapıyoruz. Çiftçi girdi maliyetlerinden yılmış durumda ürettiğini satamaz pozisyonunda” sözlerine yer verdi.

Türkiye’de yapılacak olan seçimlerle alakalı düşüncelerini aktaran Savaş, “Gerçekten sizi seviyoruz çünkü göz hitabıyla bile anlaşabiliyoruz. Lütfen doğruları herkese anlatın. Başka Türkiye yok, başka ülkeye de gitme şansımız yok. Torunlarımızın nefes alacağı, çocuklarımızın başka ülkelere gitme arzusunu taşımayacağı bir ülke için artık son seçime giriyoruz” dedi.






Yorum Gönder