HBB Gençleri Gökyüzü ile Buluşturdu

20 Mayıs 2021 Perşembe 11:48
Bu haber 380 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümünde unutulmaz bir etkinliğe imza attı.

HBB Gençleri Gökyüzü ile Buluşturdu

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümünde unutulmaz bir etkinliğe imza attı.
HBB, Samandağ Havacılık ve Gençlik Spor Kulübü ile birlikte Hataylı gençleri gökyüzüyle buluşturdu.

Samandağ Kapısuyu mevkiinden havalanarak Çevlik Sahili’nde iniş yapan yamaç paraşütü ekibi, gökyüzünü Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve Atakaş Hataysporlu renklerle donattı.

Birbirinden renkli görüntülere sahne olan etkinlikte Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, HBB daire başkanları, sporcular ve gençler yer aldı.

GENÇLER BAYRAMIN COŞKUSUNU DOYASIYA YAŞADI
Hatay’ın farklı okullarında okuyan ve yamaç paraşütü ile gökyüzünde süzülen gençlerden Talip Uçar, ilk kez bu sporu deneyimlediğini ifade ederek “Tüm Türkiye’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Bu bayram bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi; Ata’mızın bize bıraktığı çok büyük bir mirastır. Bunun için Atatürk’e ve silah arkadaşlarına minnettarım. Bugün bize bu etkinlikle buluşturan Başkanımız Lütfü Savaş ve paraşütçü hocalarımıza teşekkür ederim” dedi.

Antakya Osman Ötken Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Dilan İntizamoğlu da çok mutlu olduğunu belirterek “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize bıraktığı bu vatan için teşekkür ediyor ve onları saygıyla anıyorum. Gençliğimiz başta olmak üzere tüm halkımızın bayramı kutlu olsun” dedi.

SAVAŞ: İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ 19 MAYIS 2022’DEN İTİBAREN BAYRAMLARIMIZI PANDEMİSİZ VE KUCAKLAŞARAK KUTLARIZ

Bayram coşkusunun yükseklerde yaşandığı anlamlı günde konuşan Lütfü Savaş, “Bugün gençler ve sporcularımızla birlikte Ata’mızı andık. Bayramımızı güzel sahilimizde hep birlikte kutladık. Esas amacımız bu anlamlı bayramlarımızı eskiden olduğu gibi stadyumlarda bir bütün olarak kutlamaktır. İnşallah önümüzdeki 19 Mayıs 2022’den itibaren bayramlarımızı pandemisiz ve kucaklaşarak kutlarız. Herkesin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” dedi.

ERYILMAZ: GEÇLERİMİZİN VE VATANDAŞLARIMIZIN BAYRAMI KUTLU OLSUN

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz da, “Samandağ’ımız doğasıyla, deniziyle, sahiliyle adeta turizm cennetidir. İlçemizin bu potansiyelini Başkanımız Lütfü Savaş ile birlikte daha da ileriye taşıyarak halkımızın hizmetine sunmayı istiyoruz. Bu tür etkinlikleri sürekli kılmayı amaçlıyoruz. Geçlerimizin ve vatandaşlarımızın bayramı kutlu olsun” dedi.

Yamaç paraşütçüleri, sahile indikten sonra Başkan Savaş ve Eryılmaz’a Türk bayrağı hediye etti. Gençler ve sporcularla bol bol sohbet eden Lütfü Savaş, bayramın tadını gençlerle birlikte doyasıya çıkardı.













Yorum Gönder