HBB İtfaiye Filosunu Güçlendirdi!

21 Eylül 2016 Çarşamba 11:30
Bu haber 1482 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı filosuna; 4 tane 28 metre mafsalı merdivenli, 11 tane 6 tonluk yangın söndürme aracı, 4 tane arazöz itfaiye aracın bulunduğu toplam 19 yeni araç katıldı.

HBB İtfaiye Filosunu Güçlendirdi!
Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı filosuna; 4 tane 28 metre mafsalı merdivenli, 11 tane 6 tonluk yangın söndürme aracı, 4 tane arazöz itfaiye aracın bulunduğu toplam 19 yeni araç katıldı.

Düzenlenen tanıtım törenine Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB İtfaiye Daire Başkanı Fevzi Kilisli, şube müdürleri ve itfaiye personelleri katılım gösterdi.

Başkan Savaş: İki Buçuk Yılda Araç Sayımızı 95’e Çıkardık!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, büyükşehir yasasıyla birlikte oluşan daire başkanlıklarının eksiklerinin hızla giderildiğini belirterek, İtfaiye Daire Başkanlığı'na 19 yeni araç alımı ve toplamda 95 aracın faaliyette olduğunun altını çizen Başkan Savaş, “ Hatay’ımız geniş bir arazi üzerine yayılmış bir alandır. Birçok bölgemizde araziler engebelidir. Doğal afet durumlarında daha hızlı müdahale etmek amacıyla çeşitli bölgelerimize ara istasyonlar kurduk. Ekiplerimiz ara istasyonlardan doğal afet alanlarına hızlı varabilmek için daha fazla araca ihtiyaç duyuyordu. Bu nedenle yaklaşık 2 buçuk yıl içerisinde araç sayımızı 95’e çıkardık ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri Hatay’ın her noktasında 15-20 dakikada yetişebilecek şekilde dizayn edilmiş araç ve güce sahip oldu. Tabi ki temennimiz yangın çıkmamasıdır. Fakat işimiz, olası afetleri en hızlı şekilde bertaraf etmektir. Hem ekip hem de araç konusunda önemli yol kat-ettiğimizi görebiliyorum. Çevre illere baktığımızda en genç ve donanımlı araç filosuna sahibiz. Yeni kurulan Büyükşehir Belediyeleri arasında ilk sırada geliyoruz. Çalışmalarından dolayı Daire Başkanı ve İtfaiye personellerine teşekkür ediyorum. Yangınsız günler diliyorum” açıklamasında bulundu.

Kilisli: Hatay’a Yeni Araçlar ve Müfrezeler Kazandırıyoruz!

HBB İtfaiye Daire Başkanlığı’na kazandırdıkları araçları tanıtarak yapılan müfrezlerle ilgili bilgiler veren Kilisli: “Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bünyesine 19 tane yeni itfaiye aracı kazandırmış olmanın mutluluğu içerisindeyim. Alınmış olan araçlar 4 tane 28 metre mafsalı merdivenli, 11 tane 6 tonluk yangın söndürme aracı, 4 tane arazöz (hem su takviyesi hem de yangın söndürme aracı) almış bulunmaktayız. 2014-2016 yılları arasında Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesine toplamda 95 araç kazandırdık. Önümüzdeki zaman diliminde 2 tane ihalesine çıktığımız 42 metre uzunluğunda merdivenli aracımızda söz konusudur” dedi.

Konuşmasına Hatay Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde sağlam bir yapılaşmanın söz konusu olduğuna vurgu yapan Kilisli, “ 15 ilçede merkezimiz bulunmakta. Çalışmalarımız kapsamında yeni müfrezeler açtık. Açmış olduğumuz müfrezeler arasında Serinyol ve Altınçay mahallelerinde bulunuyor. Narlıca, Sofular ve Karaköse mahallelerine de müfreze kurulması yakın dönemdeki faaliyetlerimiz arasında yer almaktadır. Yakın zamanda şehrimize yapılmasını planladığımız 1 adet mobil müfrezi projesini Sanayi Sitesi’ne kazandırmayı hedefliyoruz. Bizler ekip olarak Hatay’ın başta itfaiye olayları olmak üzere tüm doğal afetlerine müdahale ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların sonunda yeni alınan araçlar için kurban kesimi yapıldı. Kesimin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Daire Başkanı Fevzi Kilisli itfaiye araçlarını sepetine binerek incelemede bulundu.

Yorum Gönder