HBB Yardım Eli Deprem Bölgesinde

27 Ocak 2020 Pazartesi 21:01
Bu haber 525 kez okundu

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve birçok ilde hissedilen depremin ardından, Türkiye tek yürek oldu, yaralar birlik beraberlik içinde sarılıyor.

HBB Yardım Eli Deprem Bölgesinde
Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve birçok ilde hissedilen depremin ardından, Türkiye tek yürek oldu, yaralar birlik beraberlik içinde sarılıyor. Depremin ardından Elazığ ve Malatya’ya destek için Türkiye’nin her kesiminden kurumlar ve insanlar yardım seferberliği için kenetlendi.

Kışın çetin şartlarında vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açan, Ülkenin canını yakan deprem felaketinin yaralarını sarmak için Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıp yola çıkan yardım TIR’ları Elazığ ve Malatya’ya ulaştı.

İçerisinde çocuk ve kadınların acil ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra, ısıtıcı, çeşitli kışlık giysi, mont, bot, battaniye gibi ihtiyaçların ve gıda ürünlerinin yer aldığı, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıp yollanan 4 adet yardım TIR’ındaki malzemelerin güvenli ve eksiksiz şekilde yetkililere teslime edildiği öğrenildi. .

Depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarına yardımcı olmak için tüm birimlerle desteğe hazır olduklarını bir kez daha ifade eden HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yaraların sarılması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını belirtti.

HBB yetkilileri, Elazığ ve Malatya’da yüzlerce evin yıkılmasına, 39 vatandaşımızın ölümü ve 1600’ü aşkın vatandaşımızın yaralanmasına yol açan, tüm Türkiye’yi derinden etkileyen depremin yaralarının milletçe, elbirliğiyle sarılması için çabaların sürdüğünü ifade ettiler.

Yorum Gönder