HBB’de Gönüllü İtfaiyecilik Devri

26 Ekim 2020 Pazartesi 11:38
Bu haber 727 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi kent merkezi dışında kalan kırsal bölgeler ve ormanlık alanlarda çıkabilecek yangınlara hızlı müdahale için somut çözümler üretiyor.

HBB'de Gönüllü İtfaiyecilik Devri

Hatay Büyükşehir Belediyesi kent merkezi dışında kalan kırsal bölgeler ve ormanlık alanlarda çıkabilecek yangınlara hızlı müdahale için somut çözümler üretiyor.

Büyükşehir Belediyesi, itfaiye ekiplerinin yangın yerine ulaşana kadar geçen sürede ilk müdahalenin yapılabilmesi ve olası can ve mal kaybının en aza indirilmesi için ‘Gönüllü İtfaiyecilik’ çalışmalarına başladı.

Büyükşehir ile Alman Uluslararası İş birliği Kuruluşu ‘’GIZ’’ ve ‘’Qudra 2‘’ yerel yönetimlerin çalışmalarının desteklenmesi hususunda ortak proje yapılası konusunda sözleşme imzalandı.

Bu kapsamda belirlenen 27 köyden, 2020 yılı için Seldiren, Yaylacık, Kömürçukuru, Hacıpaşa, Karbeyaz, Beşaslan, Işıklı mahalleleri olacak şekilde 7 tanesinin üçer gönüllü itfaiyeci, römork ve ekipmanları ile teçhiz edilmesi çalışmalarına başlandı.

Projenin ortakları olan GIZ ve Qudra 2 temsilcileri ile Türkiye Belediyeler Birliği temsilcisi, saha gezileri ve temaslarda bulunmak maksadıyla Seldiren Mahallesi’nde ‘Gönüllü İtfaiyeciler’ ve proje ekibi ile bir araya geldi ve sonrasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette düşüncelerini paylaşan Başkan Lütfü Savaş, “Son olarak Belen’de çıkan ve birçok bölgeye sıçrayan orman yangınında çok sayıda yerleşim yeri ve ormanlık alan etkilendi. Gönüllü itfaiyecilerimiz, bu büyük ve anlamlı görevi yerine getirerek belki de yangının büyümesini ve farklı alanlara sıçramasını engelleyecek. Çok zor ama anlamlı bir görevi üstlendikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.


Yorum Gönder