HBB’den Geleneksel Sünnet Şöleni!

25 Temmuz 2016 Pazartesi 19:07
Bu haber 1138 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Hatay’ın Anavatana katılışı münasebetiyle 'Geleneksel Sünnet Şöleni' töreni HATMEK Salonu'nda gerçekleştirildi.

HBB'den Geleneksel Sünnet Şöleni!
HBB tarafından düzenlenen geleneksel sünnet şöleni ile maddi imkansızlıklar nedeniyle sünnet ettirilemeyen toplamda 400 çocuk uzman doktorlar tarafından sünnet ettirildi. HBB Mehteran Takımı'nın marşlarıyla başlayan etkinlikte, Yusuf Esatoğlu yaptığı Kur-an'ı Kerim tilaveti ile katılımcıların maneviyatına seslendi. Daha sonra oyun havaları eşliğinde halay çeken vatandaşlar çocuklarının bu mutlu gününde doyasıya eğlenme imkanı yakaladı.  

Başkan Savaş'a Çocuklardan Özel İlgi

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, sünnetlik çocuklarla tek tek ilgilenerek, erkekliğe ilk adımlarını atan miniklerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sünnet Şöleni münasebetiyle konuşan Başkan Savaş, "Hatay'ımızın Anavatan'a katılışının 77. Yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz geleneksel sünnet şölenimizde çocuklarımız bugün erkekliğe ilk adımlarını attılar. Ben sünnet olan tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum. Bu çocuklarımızın tarihini bilmesi, vatanına, milletine sadık ve insanı seven bireyler olmasını diliyorum. Bu şuurla büyüyen çocuklarımızın memleketimize hayırlı olmalarını ve bahtlarının açık olmasını temenni ediyorum. Umuyorum ki bu sıkıntılı günlerden de bir an önce kurtuluruz. Allah bize ne bayrak ne de vatan kaygısını yaşatmasın. Hatay'ımızın Anavatan hasretinin bitiminin 77. Yıldönümünü kutluyorum. Ayrıca etkinlikte emeği geçen başta sağlık ekipleri olmak üzere tüm personelimizi tebrik ediyorum" açıklamasında bulundu.

Sünnet Olan Çocuklara Başkan Savaş’tan Hediye

Şölenin finalinde Başkan Savaş ve eşi Nazan Savaş, şölen kapsamında sünnet olan çocuklara hediyeler takdim etti.

Yorum Gönder