HBB’den Yüzyıllık İmza Battı - Çıktı Açıldı!

11 Ekim 2018 Perşembe 14:51
Bu haber 709 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, İskenderun’a modern metropol şehir kimliği kazandıran ve trafik problemini büyük ölçüde rahatlatacak olan PAC Meydanı Battı-Çıktı Projesi trafiğe açıldı.

HBB'den  Yüzyıllık İmza Battı - Çıktı Açıldı!
Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, İskenderun’a modern metropol şehir kimliği kazandıran ve trafik problemini büyük ölçüde rahatlatacak olan PAC Meydanı Battı-Çıktı Projesi trafiğe açıldı.

İskenderun’un çehresini değiştiren, 1750 metre uzunluğunda, 3 kavşağı birleştiren İskenderun’un ikinci dev battı-çıktı projesinin trafiğe açılmasına HBB Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Serkan Topal, Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir ile Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha katıldı.

‘Hatay İçin Büyük Düşünüyoruz’

Milletvekillerinin bindiği aracı kullanan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, motorize ekipler eşliğinde, korna sesleri ve alkışlarla alt geçit yolunu kullanarak trafiğe açarken, Hatay’a değer katacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini gururla ifade etti.

İskenderun’lu hemşerilerinin %95’inin ikinci battı çıktı projesinin yapılmasını istediğini ifade eden HBB Başkanı Lütfü Savaş “Hatay için büyük düşünüyoruz ve ilimize değer katacak projeleri hayata geçiriyoruz. Sonuç itibariyle bugün bu yolu fiilen trafiğe açıyoruz. Resmi açılış değil, sağ olsun milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız ilçe yöneticilerimiz ve hemşerilerimiz teşrif ederek bizi burada onurlandırdılar. Bu sadece yeni yolu trafiğe açma merasimidir. İnşallah Hatay’ın geri kalan sorunlarını çözmeye devam edeceğiz” dedi.

CHP Milletvekili Suzan Şahin, Hatay’ın büyük projelere imza atan bir büyükşehir belediye başkanına sahip olduğunu vurgulayarak “Ciddi bir hizmet aşkı ve insan sevgisiyle dolu olan başkanımız yeni dev projelerle İskenderun’u onurlandıracak, biliyoruz. 15 ilçemizde devam eden dev projeleri var. Duyanlar duymayanlara lütfen duyursun, dev projelerle karşınızdayız ve böyle devam edecek” diye konuştu.

Mehmet Güzelmansur da Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 15 ilçeye eşit  ve yoğun bir şekilde hizmet yaptığını vurgularken, İskenderun’a trafikte rahat nefes aldıracak, kent trafiğini %60 rahatlatacak olan battı çıktı’nın başta İskenderunlular olmak üzere, tüm Hatay’a hayırlı uğurlu olmasını diledi.

 İskenderun’da hayata geçirilen iki battı çıktı projesinin Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu söyleyen Milletvekili Serkan Topal da, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a İskenderun halkı adına teşekkür etti.

İskenderun’a yapılan iki battı çıktının üç günlük değil, yüz yıllık eserler olduğuna dikkat çeken Milletvekili İsmet Tokdemir de, Hatay’a güzide eserler kazandıran Başkan Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, milletvekilleri ve beraberindekiler araçlarıyla battı-çıktı alt yolundan ilk kez geçerek, yolu fiilen trafiğe açtılar.


Yorum Gönder