‘Her şeyinle güzelsin İskenderun’

10 Eylül 2019 Salı 14:13
Bu haber 513 kez okundu

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası’nın “Her şeyinle güzelsin İskenderun” sosyal sorumluk kapsamında Büyük Kuyumcular Pasajı’nın arka duvarına yaptırılan doğa resmi ilgi görüyor.

‘Her şeyinle güzelsin İskenderun'

İskenderun Saatçiler ve Kuyumcular Odası etkinliklerine devam ediyor. Kuyumcular Çarşısı olarak bilinen eski çarşının yan duvarını değerlendiren Kuyumcular Odası yönetim kurulu, boş duvara İskenderun İskelesi ile Atatürk Anıtı’nı, İskenderunlu Mehmet Ata Bulut adlı ressama çizdirdi. 47 yıllık ressam Mehmet Ata Bulut, Lübnan ile Avrupa’nın bazı şehirlerinde sanatına devam ettiğini, bir süredir faaliyetlerini İskenderun’da sürdüğünü ifade etti. 21 metre uzunluğundaki eseri, yaklaşık bir haftada çizdiğini anlatan Ressam Mehmet Ata Bulut ‘Bu çizim Doğa Resmi kategorisine giriyor. Benden istenen bugünün İskenderun İskelesi ve Atatürk Anıtı idi. Arzu edilenleri resmettiğimi düşünüyorum. Çizimlerim bittiğinde, sağ olsunlar, Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat ve yönetim kurulu üyeleri benim için bir Teşekkür Plaketi hazırlamışlar. Eserimin önünde bu plaketi aldım. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Beni onurlandırdılar İskenderun güzel bir şehir. İskele ve Anıt Alanı da daha özel ve güzel bir yer. Böylesi güzellikleri çizmek insana zevk veriyor. Her şey için tekrar teşekkür ederim’ dedi.

Uğur Fırat ‘Esnafımızdan aldığımız güçle yolumuza devam edeceğiz’

İskenderun Saatçiler ve Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat ise ‘Esnafımız ve odamız adına faaliyetlerimize devam ediyoruz. Boş duvarımızı İskenderun çizimiyle değerlendirelim istedik. Görsel bir şölen oluşturduk. Canlı iskelemizi, Atatürk Anıtımızı, çarşımızın duvarımızda da canlandırmış ve yaşatmış olduk. Deneyimli İskenderunlu ressam Mehmet Ata Bulut’un emeğine ve yüreğine sağlık. Bizlere güzel bir eser yarattı. Kendisine bu çabası için bir Teşekkür Plaketi vermeyi uygun bulduk. Kuyumcular Odası olarak son 10 ayda 12. etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bundan sonra da esnafımızdan aldığımız güçle yolumuza devam edeceğiz. Her şey İskenderun için. İskenderun pek çok güzelliğe layıktır’ diye konuştu.

Yorum Gönder