'Her Yıl Yaklaşık 1000 Ton Atık Toplanıyor'

09 Haziran 2020 Salı 15:40
Bu haber 615 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, deniz ve kıyı temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

'Her Yıl Yaklaşık 1000 Ton Atık Toplanıyor'
Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, deniz ve kıyı temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 
Tekneler ile gerçekleştirilen temizlik çalışmalarının kapasitesini yükselten ekipler, atık ve çöplerin sahile ulaşmadan toplanması sağlıyor. 
5 Haziran tarihinde iki adet Deniz Yüzeyi Temizlik Teknesi ile deniz ve kıyılarda temizlik çalışmalarına başlayan HBB ekipleri, 30 Kasım’a kadar sürecek çalışmalar ile deniz yüzeyinde yüzer halde bulunan çöp ve atıkları tekneler üzerinde bulunan konveyör bantlar vasıtasıyla tekneye alarak Atık Bertaraf Tesisine taşındığını belirterek denizlerden uzaklaştırılmış olacağını belirtti. 
Samandağ bölgesi civarında ve İskenderun Körfezi’nde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten ekipler, deniz yüzeyinde bulunan ve sahile ulaşamadan dibe çöken plastik atıkların kimi deniz canlılarına zarar verdiğine ve nesillerinin tükenme tehlikesi yarattığına neden olduğunu açıkladı. 
Temizlik çalışmaları ile deniz ve kıyılarda önemli çalışmalara imza attıklarını belirten HBB Çevre Koruma Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, “Her yıl gerçekleştirilen deniz ve sahil temizlik çalışmalarına teknelerin dâhil olması ile temizlik kapasitesi arttı ve artıklar sahile ulaşmadan deniz yüzeyinden toplanıyor. Deniz ve sahillerde gerçekleşen çalışmalar sonucu her yıl yaklaşık 1000 ton atık toplanıyor. Bu sayede de deniz ve sahillerimiz gözle görülür bir şekilde temizlendi. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar Hatay’ın deniz turizmine katkıda bulunmasının yanı sıra deniz ve sahillerde bulunan canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri adına önem arz ediyor” dedi. 
Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın çevre hassasiyeti doğrultusunda çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini bildiren Dolğun, vatandaşlardan çevreyi kirletmeyerek temiz çalışmalarına destek vermelerini istedi. 

Yorum Gönder