Herşey, Daha Modern Bir Arsuz İçin!

21 Temmuz 2017 Cuma 14:00
Bu haber 1285 kez okundu

Arsuz'u temiz, çevre dostu ve maliyet avantajlı enerjiye kavuşturacak olan doğalgaz projesi temel atma töreni görkemli bir törenle gerçekleşti.

Herşey, Daha Modern Bir Arsuz İçin!

Arsuz'u temiz, çevre dostu ve maliyet avantajlı enerjiye kavuşturacak olan doğalgaz projesi temel atma töreni görkemli bir törenle gerçekleşti. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, doğalgaz temel atma töreninde, göreve başladığı gün halka söz verdiği ve birer birer hayata geçirdiği dev projelerine bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşadı.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha'nın yoğun uğraşları sonucu ilçeye dağıtımı kesinleşen doğalgaz ile ilgili gerçekleştirilen temel atma töreninde, Arsuzlulara hem altyapının başlayacağı, hem de elektriklerin yer altına alınacağı müjdesi de verildi.

İlçeye doğalgaz kazandıracak olan devlet yatırımının Karaağaç Mahallesi'nde gerçekleşen temel atma törenine Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, AKSAGAZ  Bölge Müdürü Metin Ceyhan, İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, İlçe Müftüsü Mustafa Dönmez, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, İGC Başkanı Veysel Cıncık, işadamları, STK temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, mülki amirler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

‘Bürokrasi, Başkan Culha’ın Israrlı Gayreti İle Aşıldı’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, törenin açılış konuşmasını AKSAGAZ Hatay - Osmaniye Bölge Müdürü Metin Ceyhan yaptı.

AKSAGAZ'ın 2017 yılı planlamasında Arsuz'un yer almadığını hatırlatan Metin Ceyhan, Başkan Nazım Culha'nın baskıları ve girişimi sonucu Arsuz'un Şubat ayında doğalgaz kapsamına alındığını belirtti. Yapımına başlanan Proje hakkında teknik bilgiler veren Ceyhan, "Arsuz'da yapılacak olan projenin toplam maliyeti 91,3 milyon liranın üzerindedir. Karaağaç Mahallemizin yatırım bedeli 28, 4 milyon lira, bu yatırımın yaklaşık 4 milyon liralık kısmı 2017 yılında hayata geçecek. Bugün kazmayı vurduktan sonra kesintisiz bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Büyük ihtimalle Ekim sonu kasım başı gibi gaz akışını sağlayacağız. İlk etapta Karaağaç Mahallemizde özellikle bu bölge kış gelmeden doğal gaz kullanabilecekler" dedi.

‘İlçeyi Doğalgaza Kavuşturmanın Gururunu Yaşıyoruz’

Arsuz'a değer katacak ve halkın yaşam kalitesini yükseltecek her türlü projeyi ilçeye kazandırmak için büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Nazım Culha;  "Arsuz Belediyesi olarak, göreve başladığımız günden itibaren rutin belediyecilik hizmetleri ve halkı denizle buluşturmanın yanı sıra ilçenin geleceğine yön verecek birçok projeyi hayata geçirdik. Bugün de verdiğimiz mücadele sonucu ilçemizi doğalgaza kavuşturacak olmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz.

Yaklaşık 3 yıl süren bir uğraştan sonra Arsuz’u proje kapsamına aldırmayı başardık. Sınırlarımızın başlangıcı olan İkem'den başlayıp Konacık'a kadar imarlı alanların hepsi bir bütün projelendirildi. Bugünden itibaren etap etap devam edecek olan uygulamalara start verdik. Doğalgaz gerçekten bir yaşam konforudur, temiz bir enerjidir, çevre dostudur ve bu güzel projeyi ilçemize kazandırmanın gurunu yaşıyoruz. Bizler sorumlu belediyecik anlayışıyla güzel Arsuz’umuza değer katacak ve hemşerilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek her türlü projeyi samimi bir özveriyle

ilçemize kazandırmaya çalışıyoruz.

Arsuz bunları hak ediyor ve her şeyin en iyine layıktır. Göreve başladığımızda ilçemizde elektrik sorunu vardı. Nardüzü ve Karaağaç Mahallemizi kapsayacak olan bölgedeki yüksek gerilim şebekesinin hepsi yeraltına alınacaktır. Alçak gerilim şebekesinin hepsi revize edilecek, yenilenecek ve ihtiyaç duyulan 11 adet trafo merkezleri ilave edilecektir. İnşallah bu işlemler bittikten sonra bölgede elektrik sorunu yaşanmayacaktır. Doğalgaz ve elektrik ile birlikte altyapı da başlarsa halkımızı sadece bir defa yoracağız. Eş zamanlı olarak bu projeleri tamamlayıp, üst yapıya başlamayı hedefliyoruz. Önce siz değerli hemşerilerimin desteği, daha sonra öncelik sıralamasıyla Arsuz'a kent kimliği kazandıracak gerçekçi dev projeleri bir bir hayata geçirmeye ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Çünkü biz söz verirsek mutlaka yaparız" dedi.

Temel Atma Töreninde Altyapı Müjdesi!

Başkan Culha, kürsüye HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali'yi davet ederek, sözü kendisine bıraktı.

Genel Müdür Mehmet Çaparali projesi hazırlanan altyapı çalışması için 60 milyonluk ödeneğin önümüzdeki hafta içerisinde onaylanacağı müjdesini vererek, "Nazım Bey bize yükü yükledi, altyapı ve kanalizasyonla ilgili. Arsuz - 1 ve Arsuz - 2 olmak üzere projemiz hazır şu anda. Projenin 60 milyonluk kısmı önümüzdeki hafta içerisinde
onaylanacak ve bize gelecek. Biz de hemen ihaleye çıkacağız. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

‘Güzel Yatırım, Daha Güzel Yatırımlara Vesile Olacak’

Mülki amir olarak halk adına verilen sözlerin takipçisi olacağını ifade eden Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da, "iklimi gibi insanı da sıcak olan Arsuz’umuzun halkı her zaman hizmetin en güzeline, en iyisine layık. Bizler idareciler olarak, çiçeği burnunda olan ilçemize bu hizmetleri en hızlı ve seri şekilde halkımıza ulaştırılması adına çalışmak gerektiği anlayışıyla hareket ediyoruz. Yaklaşık 7 aydır ilçede görev yapıyorum. Belediye Başkanımızın bu konuyla ilgili defalarca Ankara'ya gittiğine ve üzerinde hassasiyetle durduğuna şahit oldum. Kendisine gayretleri için, sarf ettiği emekten dolayı teşekkür ederim. AKSAGAZ Bölge Müdürümüz de, HATSU Genel Müdürümüz de bizlere güzel müjdeler verdi. Ben de bir mülki amir olarak, ilçenin bir yöneticisi olarak halkımız adına bu sözlerin takipçisi olacağımı buradan ifade etmek istiyorum. Bu güzel yatırımda emeği geçen Başta Belediye Başkanımız ve Bölge Müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu güzel yatırımın daha da güzellerine vesile olmasını diliyorum" dedi.

 


Yorum Gönder