Herşey Hatay’ın Geleceği İçin!

14 Ağustos 2017 Pazartesi 15:05
Bu haber 1274 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş önderliğinde ve Hatay’ın geleceğine önemli katkı sunacak olan “Hatay Halkı Hakkını İstiyor” adlı teşvik kampanyasını yaygınlaştırmak adına sürdürülen ve muhtarlarla düzenlenen istişare toplantıları devam ediyor.

Herşey Hatay'ın Geleceği İçin!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş önderliğinde ve Hatay’ın geleceğine önemli katkı sunacak olan “Hatay Halkı Hakkını İstiyor” adlı teşvik kampanyasını yaygınlaştırmak adına sürdürülen ve muhtarlarla düzenlenen istişare toplantıları devam ediyor.

Hatay genelinde her gün farklı bir ilçede yapılan teşvik toplantısının bir durağı da İskenderun ilçesi oldu. İskenderun genelinde ki bütün mahalle muhtarlarının davet edildiği toplantıya, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın önderliğinde CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu,  Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü, HBB Muhtarlar Daire Başkanı Durmuş Yıldırım ve HBB Şube Müdürleri ile koordinatörler katıldı.

 

“Ankara’dan Destek Bekliyoruz”

Düzenlenen toplantıda Hatay’ın yıllardır süren yatırım sorununa değinerek bunu yükseltmek için teşvik kampanyasının başlatıldığına değinen HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “2012 yılının Haziran ayından itibaren teşvik bölgeleri 6’ya çıkartıldı. O zaman biz 4. bölgeyi hak ediyorduk. 2016 yılının sonlarına doğru geldiğimizde ilimizdeki göçmen nüfus artışıyla beraber 5. bölgeyi hak eder hale geldik. Gelirimiz 2012 yılında 7 bin 637 dolar iken, şuanda 6 bin 122 dolara düşmüş oldu ve bütün sektörlerimiz gelir kaybetti. Suriye’den gelen mağdur vatandaşlarımıza devletimizin kapı açmasıyla birlikte bizlerde onlarla ilgili elimizden geleni yaptık. Ancak Suriyelilere kapımızı açan devletimizden de Hatay’ın problemlerine destek olmalarını bekliyoruz. Yaklaşık 6 yıldır çektiğimiz yükü biraz hafifletmesi için Ankara’dan destek bekliyoruz” dedi.

 

“Teşvikte 5. Bölge Olursak, Hatay Yatırım Kenti Olacak”

Türkiye işsizlik sıralamasında Hatay’ın 76. sırada yer aldığını vurgulayan Başkan Savaş, “Amacımız, ilimizin daha fazla teşvik bütçelerinden yararlanması ve akabinde işsizlik ve birçok ihtiyaçların karşılanmasıdır.  Eğer 5. Teşvik bölgesinde yer alırsak, Hatay yeniden yatırım yapılabilir bir şehir haline gelecek. Böylelikle Hatay’da işsizlik oranı azalacak. Hatay işsizlikte 76. Sırada yani işsizliğin en çok olduğu 5 ilden bir tanesi. Yaklaşık her üç evden birinde yaşayan genç nüfus işsiz. Teşvikte 5. Bölgeye alınırsak Hatay’ımız yatırım kenti haline gelecek ve istihdam artacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“Herkes Üzerine Düşeni Yapsın”

Konuşmalarından ve Hatay’a yaptığı projeler ile alakalı HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür eden CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Sayın başkanıma çok teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başladı. 

Milletvekili Mevlüt Dudu sözlerinin devamında ise ; “Belediyecilik sadece yol yapmak ve altyapı yapmak değildir. Belediyecilik kentin her türlü sorunu ile haşır neşir olmak ve çözüm yolunu aramaktır. Hangi siyasi partiye mensup olursanız olun bu bir gerçek. Hiç kimse Hatay’da işsizlik yoktur sefalet yoktur diyemez herhalde. Başkan beyin başlatmış olduğu kampanyayı birileri şov olarak nitelendiriyor bunu anlamak mümkün değil. Rica ediyorum biraz ellerini taşın altına koysunlar. Sorumluluklarının gereğini yapsınlar. Halkın sorunlarına duyarsız kalmasınlar. Özellikle iktidar partisi vekillerine sesleniyorum lütfen herkes üzerine düşeni yapsın” temennilerinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Başkan Savaş, muhtarlar ile hatıra fotoğrafı çekilerek programı sonlandırdı.

 

Yorum Gönder