HGC Temsilcilerinden Baro Ziyareti

10 Şubat 2020 Pazartesi 14:15
Bu haber 563 kez okundu

Hatay Barosu İskenderun Temsilciği, Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) İskenderun temsilcilerini ağırladı.

HGC Temsilcilerinden Baro Ziyareti

Hatay Barosu İskenderun Temsilciği, Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) İskenderun temsilcilerini ağırladı. HGC yönetim kurulu üyesi, İskenderun temsilcisi Sabriye Sönmez, beraberinde HGC üyesi, Mega Medya Genel Yayın Yönetmeni, Hatay Basın.Com imtiyaz sahibi Semir Yazıcı ve Ses Gazetesi editörü Nesrin Geyik ile birlikte Baro’ya ziyarette bulundular.

Hatay Barosu İskenderun temsilciliğinde gerçekleşen ziyarette Hatay Barosu başkan yardımcısı Av. Sevinç Çakıcı’nın yanı sıra Baro yönetim kurulu üyeleri Av. Hüseyin Derin, Av. Mehmet Avcı ve Av. Ceylan Bilgili ev sahipliği yaptılar.

Genel gündem çerçevesinde istişare ve sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret sırasında açıklamada bulunan Hatay Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Sevinç Çakıcı, Türkiye’nin son günlerde yaşanan afetler nedeniyle zor günler geçirdiğini belirterek şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, ulusumuza ve ailelerine sabır ve başsağlığı diledi.

Av. Sevinç Çakıcı, “Hatay Barosu olarak sadece hukuk açısından değil, aynı zamanda toplumu yakından ilgilendiren sosyal olaylarda da farkındalık yaratarak, toplum bilinçlenmesi konusunda etkili olmaya gayret ediyoruz. Barolar, toplumun adalet anlayışı ve huzuru için yaşarlar. Gerekli koşullar sağlanarak hukuk devletinin İlkelerinin topluma yerleşebilmesi için çalışmalar yapmak gibi önemli bir görevi üstlenmiştir” ifadesinde bulundu.

Hatay Barosu Başkan Yardımcısı Av. Sevinç Çakıcı, “Avukatlar ve baroların hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını korumak bakımından sorumluluğu ile demokrasinin gelişmesi için toplumu aydınlatmak adına sosyal bir baroyuz. Bu anlayış ve düşünceler içinde bir vatandaşın dahi hayatına dokunabilirsek çok şeyin değişeceğine inanıyoruz. Hatay´da ve her yerde baromuz varlığını hissettirmekte ve hissettirmeye devam edecektir” sözlerine yer verdi.

Hatay Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Derin “Ülkemiz son dönem doğal afetlerle zor günler yaşamaktadır bu nedenle baro olarak Elazığ depreminde mağdur olan vatandaşlarımız için maddi yardımda bulunmayı bir görev addettik. Bundan sonra da sosyal baroculuk yaparak her alanda çalışmalarımızı gösterme gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Gönder