Hz. Mevlana Vuslat Yıldönümünde İskenderun’da Anıldı

21 Aralık 2022 Çarşamba 18:26
Bu haber 298 kez okundu

İskenderun Belediyesi ev sahipliğinde ve TÜRDEM’in (Türkiye Milli Değerler ve Medeniyetler Vakfı) organizasyonu ile, Hz. Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin 749. Vuslat Yıldönümü nedeniyle İskenderun Kültür Sarayı’nda anma programı düzenledi.

Hz. Mevlana Vuslat Yıldönümünde İskenderun'da Anıldı

İskenderun Belediyesi ev sahipliğinde ve TÜRDEM’in (Türkiye Milli Değerler ve Medeniyetler Vakfı) organizasyonu ile, Hz. Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin 749. Vuslat Yıldönümü nedeniyle İskenderun Kültür Sarayı’nda anma programı düzenledi.

“Aşkın Gözyaşları Mevlâna Kitaplarının Yazarı” Sinan Yağmur’un anlatımıyla gerçekleşen program ilçe halkı tarafından yoğun ilgi ve beğeniyle karşılandı. İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, “Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 749. Vuslat Yıldönümünde rahmetle yad ediyorum. Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi yaşamı boyunca insanların hoşgörü ve barış içinde yüzyıllarca yan yana yaşamalarına önemli katkılar sağlamıştır. Bu anma programında Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin derin muhabbetini anlatacak olan değerli yazarımız Sinan Yağmur’a şükranlarımızı sunuyoruz. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen TÜRDEM başkanı Ahmet Ölmez ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi sevgi saygı ve rahmetle anıyorum. Mevlana Haftasının tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını rabbimden diliyorum” dedi.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek konuşmasında; “Tüm İslam medeniyetinin zirve isimlerinden birinin kendi isimleriyle sevgiliye kavuşma, vuslat yıl dönümünde anmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Türk İslam medeniyetinde Hz. Mevlana hakikatten bir zirvedir. 749. Ölüm yıl dönümünde dünyada yepyeni ufuklara onun düşüncesi ve onun felsefesi yelken açmaktadır. Dünyanın farklı ülkelerinde farklı medeniyetlerinde Mevlana’ya ait yeni eserler kitaplar basılmakta. Şeb-i Arus anma programı vesilesiyle verdiği mesajda, “Huzura ihtiyacımızın giderek daha da arttığı günümüzde her zaman barış, hoşgörü, sevgi ve birliktelik mesajları veren Hz. Mevlana’yı hatırlatmanın ve O’nu gençlerimize tanıtmanın oldukça önemli olduğuna inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

TÜRDEM genel başkanı Ahmet Ölmez vakıf hakkında bilgiler vererek il ilçe belde ve mahallerinde kurulacak temsilcilik ve eğitim faaliyetleri ile ülkenin gençliğinin birlik beraberlik ve kardeşliğin öncüsü olmayı hedeflediğini söyledi.

Başkan Ölmez yaptığı konuşmada,” Allah’ın selamı rahmet ve bereketi üzerinizde olsun. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. ‘İnsanların en hayırlısı insanlığa faydalı olandır’ İnancı ile çalışmalarını yürüten TÜRDEM vakfı ülkemizin il ilçe belde ve mahallerinde kurulacak temsilcilik ve eğitim faaliyetleri ile ülkemizin gençliğinin birlik beraberlik ve kardeşliğin öncüsü olmayı hedeflemiştir. Gerek ülkemizde gerekse de gönül coğrafyamızın ulaştığı her yerde hak ve adaleti özgür tutan özgün bir sistemin oluşması için elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Büyüklerimizden aldığımız eğitim bilgi ve görgü ile TÜRDEM vakfı geleceğimiz olan gençlerimizin iyi bir eğitim almalarını sağlamaya hazır olduğumuzu buradan duyurmak isteriz. Vakfımız hiç bir etnik köken ayırt etmeden Tüm insanlığa Kamu yararına hayır işleri yaparak insanların ilmî, ahlâkî, dinî, sosyal, kültürel ve manevi yönden gelişimlerine yardımcı olmak,Milli ve Manevi değerlerimizi gençlerimize aşılamak sağlıklı bir toplum oluşmasına katkıda bulunmak ana gayemiz olacaktır.Törenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder, sizleri saygıyla selamlarım” dedi.

Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 749. Vuslat Yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilen programda dualar yapıldı, tasavvuf eserleri okundu, semazen gösterileri yapıldı ve Türk tarihinin en önemli değerlerinden bir tanesi olan Hz. Mevlânâ konuşuldu.

Büyük beğeni toplayan program sonunda Başkan M. Fatih Tosyalı, Yazar Sinan Yağmur’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.















Yorum Gönder