İBB Şehir Tiyatroları İSTE’de Sahne Aldı!

07 Mart 2018 Çarşamba 14:12
Bu haber 862 kez okundu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Zeytin Dalı Harekâtı’ndan etkilenen Hatay Halkına manevi destek ve moral vermek amacıyla, ‘Hisse-i Şayia’ isimli tiyatro oyununu İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda sahnelendi.

İBB Şehir Tiyatroları İSTE'de Sahne Aldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Zeytin Dalı Harekâtı’ndan etkilenen Hatay Halkına manevi destek ve moral vermek amacıyla, ‘Hisse-i Şayia’ isimli tiyatro oyununu İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda sahnelendi.

Türk Hava Yolları’nın sponsorluğunda Hatay’a gelen olan ve yönetim, sanatçı ve teknik ekipten oluşan 115 kişilik Şehir Tiyatroları kadrosu İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda sahne almadan önce Zeytin Dalı Harekâtı’na manevi destek amacıyla askeri karargâh ziyareti de gerçekleştirdi.

Oyun öncesi İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’yi makamında ziyaret eden Tiyatro Sanatçıları; İSTE’ye, logosuna ve İskenderun’a hayran kaldıklarını ifade etti. Kaldıkları süre boyunca askeri karargâh dışında bölgedeki birçok tarihi mekânı da gezme fırsatı bulan sanatçılar, Hatay’ın tarihi dokusundan ve vatandaşların yoğun ilgisinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Şehit ailelerine başsağlığı, yaralı Mehmetçiklere acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan Sanatçı Zihni Göktay, "72 yaşındayım evet cephede değil ama gerekirse cephenin gerisinde Mehmetçiğimizle omuz omuza görev yapmaya hazırım, patates soyarım, soğan soyarım, çorbalarını karıştırırım, hatta servis tabaklarını hazırlarım. Bundan da gurur duyarım. Onlarda dedi ki, ‘Zihni hocam sen oyunlarını oyna o bize yeter’ dedim seve seve onu her zaman yapıyorum. İşte İskenderun’da ‘Hisse-i Şayia’ adlı oyunumuzu oynuyoruz. Mayıs ayında da 12 günlük bir turnemiz olacak. Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Antakya, İskenderun’da 2 ya da 3 oyunla geleceğiz. Mehmetçiğimize buradan zaferler ihsan ediyorum. Görevlerini en iyi şekilde tamamlayıp dönecekler. Dualarımız onlarla" dedi.

Hatay’da sokaklarda dolaştığını ve herkesin moralinin yüksek, her yerin tıklım tıklım olduğunu özellikle belirten Sanatçı Göktay, “Hatay’da gayet güzel hayat devam ediyor. Valimiz ile de görüştük. Giden gelen çok var. Çok yoğun otellerde yer yok. Lokantalar, kafeler dolu. Çarşıda her yerde bayraklar asılmış. Halktan Mehmetçiğe müthiş bir destek var. Cephede askerlerimizle fotoğraf çektirirken onları da çok iyi moralli gördüm. Hatta röportaj verirken, Mehmetçiğimizin attığı top seslerinde durduk, devam ettik. Ağladım, duygulandım. Tabi burada hüznümden dolayı ağlamadım. O anda atılan bombalar bizim muvaffakiyetimiz, zaferimiz için atılıyor. Allah evlatlarımızı korusun diye, duygulanarak ağladım” dedi.

Zihni Göktay’ın başrolünde yer aldığı Aybar Taştekin, Hikmet Körmükçü, Selma Kutluğ, Tarık Şerbetçioğlu, Uğur Dilbaz, Yağmur Damcıoğlu Namak, Zeynep Göktay Dilbaz’ın oynadığı oyun, büyük ilgi gördü. Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbnürrefik Ahmet Sekizinci’nin; ayrıldıktan sonra da didişmeye devam eden ve biricik kızlarını bir türlü paylaşamayan (Hisse-i Şayia) karı kocanın bitip tükenmek bilmeyen kavgalarını konu alan oyun, salona sığmayan ancak ayakta da olsa sonuna kadar çıkmayan izleyicilerden büyük beğeni topladı. Birbirlerine dava üstüne dava açan, gülünç duruma düşseler de bu didişmeden adeta zevk alan;  her şeye rağmen birbirini seven karı kocanın ve onların arasında kalan genç kızın öyküsünün aktarıldığı oyun sahneleyen sanatçılar uzun süre ayakta alkışlandı.

Sahnelenen oyunun ardından İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İBB tiyatro ekibine teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Ekibi adına söz alan Zihni Göktay İskenderun’a geldikleri için duyduğu memnuniyeti belirterek İSTE ailesine ve sanatseverlere müteşekkir olduğunu ifade etti. İBB Şehir Tiyatroları Mayıs ayının ilk haftasında tekrar İskenderun’da sahne alma sözü vererek alkışlar eşliğinde sahneden ayrıldılar.






Yorum Gönder