İGEV ‘Yaza Merhaba’ dedi

15 Mayıs 2018 Salı 18:42
Bu haber 723 kez okundu

Kısa adı İGEV olan İskenderun Güney Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel ‘Yaza Merhaba’ Şenlikleri bu yıl da coşkuyla gerçekleştirildi.

İGEV ‘Yaza Merhaba' dedi

Kısa adı İGEV olan İskenderun Güney Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel ‘Yaza Merhaba’ Şenlikleri bu yıl da coşkuyla gerçekleştirildi. İGEV yöneticilerinin ev sahipliğinde vakıf üyeleri, Hatay Vakıflar bölge Müdürü Mehmet Yıldıran ile İşadamları, Siyasiler, STK temsilcileri, eğitim gönüllüleri, öğrenciler, veliler ve halkın katılımıyla, Arsuz Karaağaç Plajı tesislerinde “Yaza Merhaba” dediler.

Panayır ortamında bu yıl 19.‘su gerçekleşen geleneksel etkinliğe ilgi yoğun oldu. Hafta sonunda halka açık panayır ortamında gerçekleşen şenliklerde Tavla, Satranç, Okey turnuvaları ve resim yarışmaları düzenlendi. Yarışmalar sırasında oldukça çekişmeli, eğlenceli ve heyecanlı anlar yaşandı. Gençler, çocuklar ve kadınların yarışmalardaki kıyasıya rekabeti renkli ve eğlenceli görüntülere sahne oldu.

Oldukça sıcak ortamda gerçekleşen şenlikte gençler ve bayanlar tavla ve okey dallarında yarışırken, çocuklar ise Resim öğretmeni Meryem Yıldırım nezaretinde resim yarışmasında hayal güçlerini ve yeteneklerini kullandılar. Satranç ve çuval oyunlarında hem ter döktüler hem de eğlendiler. Yükseliş Koleji standında uzay giysileri montajıyla çekilen fotoğraflara katılımcılar oldukça yoğun ilgi gösterdiler.

İGEV yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Yaza Merhaba’ şenliğinin açılış konuşmasını yapan dönem başkanı Şefik Uyar, Anneler günü münasebetiyle kadın misafirlere karanfil dağıttı. Başkan Uyar davetlilere hoş geldin diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Denizin, kumun ve güneşin tüm cömertliğini sergilediği bu güzel Arsuz Karaağaç Halk Plajında sizleri ağırlamaktan mutluyuz. Aydınlık geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz, eğitim gönüllülerimiz ve sevdiklerimizle beraber 19. Kez yaza merhaba demenin sevincini yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi İGEV’in en önemli amacı, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, çağdaş, laik, Atatürkçü, aydın bir gençlik yetişmesine katkıda bulunmaktır. ‘Aydın bir nesil, aydınlık bir gelecek için’ anlayışını ilke edinmiş olan İGEV’de gönüllülerimizin eğitime yapmış olduğu katkılar ile amaçlarımızı gerçekleştirmekteyiz. Katkı yapan tüm gönüllülerimize şükranlarımı sunuyorum.

Vakfımızın tüm etkinliklerinde yanımızda olan ve ‘Yaza Merhaba’ şenliğinin gerçekleşmesinde bize her türlü imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve ekibine, Arsuz belediye başkanımız sayın Nazım Culha’ya ve personeline teşekkür ederiz. Ayrıca şenliğimizin düzenlenmesinde emeği ve katkısı bulunan herkese, bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi.
Gün boyu, canlı müzik eşliğinde neşeli bir ortamda gerçekleşen şenliğe İGEV üyeleri, çok sayıda öğrenci ve velilerin yanı sıra bazı işadamları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ile kalabalık halk topluluğu katıldılar. 

Yorum Gönder