İGEV’li Gençlerden Münazara Etkinliği!

25 Temmuz 2016 Pazartesi 19:34
Bu haber 1110 kez okundu

Üniversiteli gençlere sağladığı burs imkanı ve eğitime verdiği destekle adından söz ettiren İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV), öğrencilerin sosyal ve kişisel gelişimine yönelik etkinliklerine bir yenisini ekledi.

İGEV'li Gençlerden Münazara Etkinliği!
Bünyesindeki burslu gençlerin 4’er kişilik iki grup halinde katıldığı münazarada “Bireyi suça teşvik eden nedenler” konusu masaya yatırıldı.  Bir grup “Suça teşvik eden neden kendisidir” tezini savunurken, diğer grup da “Suça teşvik eden toplumdur” tezini savundu.

Oldukça çekişmeli ve iddialı geçen münazara, İGEV çok amaçlı salonunda, İGEV yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra öğrenciler ve veliler ile birlikte kalabalık izleyici huzurunda gerçekleşti.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinlik öncesi kısa bir konuşma yapan İGEV dönem başkanı Şefik Uyar konuklara hoş geldiniz diyerek yarışmacı öğrencilere başarılar diledi.

Başkan Uyar; “ Bu tür sosyal etkinliklerle düşünen, üreten Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı aydın gençlik yetiştirmeyi hedefleyen İGEV olarak öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Jüri üyeliklerini Avukat Gazanfer Dik, Eğitimci Turgay Çelikezen, Mali Muşavir Zafer Kutlu ile gazeteci Erdal Yılmaz’ın yaptığı münazara sonunda “Bireyi suça teşvik eden Bireyin kendisidir” tezini savunan öğrenciler kazandı. Çekişmeli geçen tartışmanın ardından öğrencilerin birbirini tebrik etmesi ayakta alkışlandı. İGEV yöneticilerinin dondurma ikramının ardından etkinlik sona erdi. 

Yorum Gönder