İHH Kırgızistan Bişkek’e Cami yaptırdı

12 Ekim 2018 Cuma 22:21
Bu haber 719 kez okundu

Hatay İHH İnsani Yardım Derneği uzun zamandır hayal ettiği ilk mescidine kavuştu.

İHH Kırgızistan Bişkek'e Cami yaptırdı

Hatay İHH İnsani Yardım Derneği uzun zamandır hayal ettiği ilk mescidine kavuştu.

Hatay İnsani Yardım Derneği tarafından Kırgızistan’ın Bişkek kentine yaptırılan cami açılışına İHH Hatay Temsilcisi Ahmet Yetim ve beraberindeki heyette katıldı.

İHH'nın plan, proje ve lojistik destekleriyle Kırgızistan Bişkek'e yaklaşık 100 km mesafede Tokmok şehrinde yapılmasına katkı verilen  Eşref ÖRS CAMİİ'nin açılışı dualarla gerçekleştirildi.

Camii 600 m2 arazi üzerinde 100 m2 olarak inşa edilmiş olup aynı anda 200 kişilik bir cemaate hizmet edileceği planlanmış. İnşaat 35 000 Avroya mâl olmuş ve gayretli bir çalışma ile 10 ayda bitirilmiştir.

600 haneli beldede her gün beş vakit ezan okunmaya ve namaz kılınmaya başlandı.


Mescid içine cemaatin saf düzenine uygun halılar döşendi, mihrabı geniş ve güzel bir şekilde yapılıp, elektrik tesisatı ve pvc plastik pencereler içeriye aydınlık ve ferahlık veriyor.

Mescid açılışı için  İHH yetkililerinin geleceğini haber alan köylüler ise tatlı bir telaşe ile kazan başında Kırgız pilavı, et haşlama, domates pişirmelerini ve çay demleyerek Türk misafirlerini ağırladılar.

Dualar ile gerçekleşen açılışta Türkiye’den giden İHH yetkililerine kardeşliğin bir nişanesi olarak Kırgız millî cübbesi ve börkleri giydirildi.

Yorum Gönder