İlham Veren Bir Rektör

16 Aralık 2022 Cuma 14:16
Bu haber 283 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin başlattığı Sen De Rektöre Fikrini Sun kapsamında desteklenmeye hak kazanan proje belli oldu.

İlham Veren Bir Rektör

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin başlattığı Sen De Rektöre Fikrini Sun kapsamında desteklenmeye hak kazanan proje belli oldu.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin İSTE öğrencilerinin fikirlerini dinlediği Sen de Rektöre Fikrini Sun buluşmalarında en iyi proje fikri ödülünün sahibi belli oldu. Rektör Depci’nin başvuru yapan tüm öğrencileri bizzat dinlediği proje başvuruları arasından birinciliği danışmanlığını Arş. Gör. Kadir Tohma’nın yaptığı Mind Maze Game projesiyle Bilgisayar Mühendisliği bölümü 3. Sınıf öğrencisi Hıdır Üstündağ kazandı. Üstündağ kazandığı birincilik ödülünü 15 Aralık Perşembe günü İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’den aldı.

Desteklenmeye hak kazanan proje, Atakaş Şirketler Grubu’nun desteğiyle altınla ödüllendirilmiş olmasının yanı sıra İSTE Teknopark’ta şirketleşme süreci için kuluçkaya alınacak. Projenin Teknopark’ta yer alması için bir yıllık kira ödemesi ve öğrenciye projesini geliştirmesi ve şirketleştirmesi için süreç içerisinde verilecek eğitimler ise İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci tarafından karşılanacak.

Projesiyle aynı zamanda, Girişimcilik Vakfının düzenlediği 5 ayrı eleme sürecinden oluşan FELLOW 2022 programına 132748 öğrenci arasından 28 kişi arasına kalarak seçilen Bilgisayar Mühendisliği bölümü 3. Sınıf öğrencisi Hıdır Üstündağ “Rektör Hocamızın geçtiğimiz yıllarda düzenlediği Rektör buluşmalarında sarf ettiği bir cümle vardı. Kendisi Necip Fazıl Kısakürek’in ‘gönlüm uçmak ister semavî ülkelere ayağım takılıyor yerdeki gölgelere’ sözünü sosyal medya ve mobil cihazlarda fazlaca vakit geçirmemizin bize zarar vereceğini hatırlatmak için söylemişti. Buluşmada duyduğum bu cümleler bana bu mecralarda geçirilen zamanı verimli hale getirmek için fikir vermiş oldu” dedi.

Öğrencilerinin kıymetli fikirlerini dinlemekten ve potansiyeli yüksek bir projeyi desteklemekten dolayı memnuniyeti dile getiren İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Her bir öğrencimizin içinde bir cevher var, buna inanıyor ve sıklıkla dile getiriyorum. Bize düşen bu cevherleri ortaya çıkarmak ve parlatmak. Rektöre Fikrini Sun buluşmaları bunun için bir vesile oldu. Öğrencilerimizin teknolojilerin yalnızca tüketicisi değil üreticisi de olmasını diliyoruz. Buluşmaların devamı da gelecek. Öğrencilerimizin hayatlarına dokunabildiğimiz, gönüllerde hoş sedalar bırakabildiğimiz için ne mutlu bizlere” değerlendirmesinde bulundu.

Desteklenen proje ile ilgili ayrıntılı bilgi için www.mindmazeg.informaleducations.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Gönder